Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Informativni ceniki - Sekcija lesnih strok

Sekcija lesnih strok in Odbor tesarjev pri OZS sta pripravila dva priporočena cenika, s katerima bi želeli ohraniti nivo cen:

Priporočen cenik mizarskih del dec2013.pdf

Informativni cenik tesarskih del dec2013.pdf

Priporočen cenik ne vključuje DDV zato POZOR: Podjetje mora za blago oziroma storitve, ki jih ponuja, vidno označiti ceno, ki VKLJUČUJE davek na dodano vrednost v primeru, da je podjetje zavezanec za davek na dodano vrednost. Cena blaga oziroma storitve mora biti označena v eurih in podjetje mora upoštevati označene cene.

Natančnejše določbe glede načina označevanja cen določa na podlagi Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot) sprejeti Pravilnik o načinu označevanja cen blaga in storitev, ki določa način označevanja cen blaga in storitev, ki jih podjetja ponujajo potrošnikom. v kolikor je podjetnik zavezanec za DDV mora imeti obvezno DDV že vključen v ceno in v ceniku to tudi navedeno.

Priporočena cenika informativno vrednotita storitve stare slovenske dejavnosti, ki vključuje veliko ročnega dela in predstavlja visok nivo kakovosti lesarskih izdelkov in storitev. Prav iz spoštovanja do stroke, sta cenika mišljena kot referenčna osnova za cenovno politiko, nikakor pa nista obvezujoča. Vsesplošno ekonomsko stanje teži k vse večjemu nižanju cen storitev, le to pa lahko ne nazadnje pripelje do razvrednotenja dela in truda. Da bi preprečili slednje, stroka v skupno dobro, zgolj priporoča orientacijo po priloženih cenikih. Sekcija je cenik mizarskih del pripravila tudi v tiskani obliki in ga posredovala vsem članom. Če želite tiskano obliko cenika, javite sekretarki sekcije na e naslov: iris.brkovic@ozs.si da vam ga pošlje po redni pošti.