Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcija tekstilcev - prva stran

novica Roki glede obveznosti poročanja na podlagi Zakona o varstvu okolja se preložijo

S strani Ministrstva za okolje in prostor (MOP) imamo zagotovila, da se roki glede obveznosti poročanja, vzpostavljeni na podlagi Zakona o varstvu okolja (ZVO-1) in na podlagi podzakonskih predpisov, sprejetih na podlagi ZVO-1, preložijo tako, da ta obveznost poročanja nastopijo v roku dveh mesecev po preklicu izrednih ukrepov zaradi epidemije virusne okužbe SARS-CoV-2 (COVID 19).

MOP je pripravil predlog, ki ga bodo vključili v predlog Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic epidemije virusne okužbe SARS-CoV-2 (COVID-19) za državljane Republike Slovenije in slovensko gospodarstvo. V prilogi predlog Ministrstva za okolje in prostor k Zakonu za blažitev posledic bolezni, ki še sicer ni sprejet a kot navedeno imamo zagotovila pristojnih, da se roki za poročanje preložijo. V predlogu je navedeno, v katerih predpisih se roki spremenijo.

Za večino je verjetno pomembno, da se roki za poročanje o ravnanju z nastalimi odpadki po Uredbi o odpadkih (1. odstavek 29. člena) ter roki za poročanje po Uredbi o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo (1. odstavek 10.c in 10.d člena) preložijo.

V kolikor imate iz naslova vaše dejavnosti morda še kakšne obveznosti glede poročanja, se VSI roki iz Zakona o varstvu okolja in njegovimi podzakonskimi akti, preložijo tako, da ta obveznost poročanja nastopi v roku dveh mesecev po preklicu izrednih ukrepov zaradi epidemije navedene virusne okužbe.

Predlogi Ministrstva za okolje in prostor k Zakonu za blažitev posledic bolezni COVID-19

novica Seznam standardov za izdelavo zaščitnih mask, ki pa so BREZPLAČNO DOSTOPNI

Seznam vseh trenutno pomembnih standardov je na spletni povezavi . http://www.sist.si/image/catalog/DOWNLOAD/OBJAVE/2020/Standardi-zascita-COVID-19_1.pdf Začasno so ti standardi tudi brezplačno dostopni, info na povezavi: http://www.sist.si/aktualno-main/zdravstvo-brezplacne-dostop-do-standardov.html Preizkušanje je možno opraviti na: SIQ - Slovenaki inštitut za kakovost in meroslovje (medicisnki pripomočki) ZVD - Zavod za varstvo pri delu (osebna varovalna oprema)

novica Standardi za izdelavo zaščitnih mask, obleke in rokavic ter obuval

V kolikor razmišljate o izdelavi različnih zaščitnih sredstev za zdravstvo in osebno rabo, objavljamo standarde, ki jih je potrebno upoštevati pri izdelavi zaščitnih mask, oblek in rokavic ter obuval. Objavljeni so tudi na spletni strani MGRT RS. Standardi za izdelavo zaščitnih mask, oblek, rokavic ter obuval

novica Uredba o določitvi obvezne predložitve izvoznega dovoljenja pri izvozu nekaterih izdelkov

15. 3. 2020 je v veljavo stopila izvedbena uredba 2020/402 o določitvi obvezne predložitve izvoznega dovoljenja pri izvozu nekaterih izdelkov.

novica Preklic Odredbe o prepovedi prometa z zaščitni sredstvi

Ponovno je dovoljen promet z zaščitnimi sredstvi. Z Odlokom v Uradnem listu so preklicali Odredbo o prepovedi prometa z zaščitni sredstvi https://www.uradni-list.si/_pdf/2020/Ur/u2020025.pdf

novica Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

Vlada je v uradnem listu objavila odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Od polnoči bo veljala prepoved neposredne prodaje blaga in storitev. Med drugim velja za nastanitvene, gostinske, velnes, športno-rekreacijske, kulturne, frizerske in kozmetične storitve. Odprte ostajajo prodajalne z živili, lekarne, bencinski servisi, banka, pošta in trafike, pri teh pa bodo omejili število ljudi, ki so lahko naenkrat v prostoru.
Pišite nam