Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcija tekstilcev - prva stran

sekcija-tekstilcev

novica 20. Tradicionalno strokovno srečanje tekstilcev in predelovalcev kož pri OZS

Spoštovani,

Vabimo vas na  20. Tradicionalnega strokovnega srečanja tekstilcev in predelovalcev kož pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki ga pripravljamo 1. in 2. oktobra 2021 v hotelu v Ankaranu. Dvodnevno srečanje bo tokrat potekalo v Hotelu & resort Adria Ankaran, Jadranska cesta 25, 6280 Ankaran v Stekleni dvorani. Rezervacije za nastavitve  v ANKARANU javite na telefonsko številko:   05 66 37 444  ali preko e- pošte booking@adria-ankaran.si do 30.9.2021 s sklicem, da ste udeleženci strokovnega srečanja tekstilcev.

Predstavljena bo tema, kako lahko enostavno fotografirate oblačila in usnjene izdelke za objevo na družbenih omrežjih, kot sta Facebook in Instagram. Naslednji dan bo sledila praktična delavnica, kako fotografije na družbenih omrežjih uporabiti v promocijske namene, kako se pripraviti na dolgoročno izvajanje promocije ter kako doseči čim širši krog ljudi.


Zato vas prosimo, da s seboj prinesete oblačila in usnjene izdelke, da boste v živo fotografirali s pomočjo fotografa in takoj drugi dan na delavnici objavili fotografijo na družbenih omrežjih.

Program srečanja je TUKAJ in PRIJAVA na dogodek.

 

  PROGRAM 20. DVODNEVNEGA STROKOVNEGA SREČANJA SEKCIJE TEKSTILCEV IN PREDELOVALCEV KOŽ PRI OZS    
Petek,   1. oktober 2021    
9.50 – 10.00 Dobrodošlica ob kavici    
10.05-10.15 Pozdravni nagovor
Lidija Anzelm, predsednica Sekcije tekstilcev pri OZS
Anton Dremelj, predsednik Sekcije predelovalcev kož pri OZS
   
10.15-10.30 Pozdravni nagovor predsednika OZS
Branko Meh, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije
   
10.30 - 10.45 Ugodnosti za člane OZS
Simona Osterman
   
10.45 - 11.30 5 Korakov do večje vidnosti na spletu
LUC-MAT Matjaž Gačnik
   
11.15 - 12.45 »Trajnostni vidik mode, tekstila«
red. prof. Almira Sadar, Univerza v Ljubljani, Naravoslovnotehiška fakulteta
   
13.00 -15.00 Odmor za kosilo    
15.00 - 17.00 Enostavno fotografiranje oblačil in usnjenih izdelkov za objavo na socialnih omrežjih (FB, Instagram …)  Profesionalni fotograf: Blaž Žnidaršič

 
   
20.00
 
Skupna večerja (Za večerjo v Hotelu bo potrebno doplačati 20 €).     
Sobota
Sobota  
2. oktober 2021    
 9.00 – 11.00 Družbena omrežja za mikro podjetja: 10 korakov za učinkovito nagovarjanje kupcev
Janja Novoselc, KASPR
   
11.00 -11.30 Odmor za kavico    
11.30- 12.15 Vavčer za prenos lastništva
Tamara Starič Petrović, vodja svetovalnega centra pri OZS in  Ana Dragičević, Višja strokovna sodelavka
   
12.30
Zaključek srečanja
Predsednica sekcije tekstilcev in predsednik sekcije predelovalcev kož
 
 

novica Nov Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2

V Uradnem listu RS št. 142/2021 je bil danes objavljen Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Odlok, ki začne veljati v ponedeljek 6. septembra 2021, združuje ureditve več prej ločenih odlokov v zvezi z omejevanjem in obvladovanjem nalezljive bolezni COVID-19, kot so izpolnjevanje PCT pogoja za ponudnike in osebe, ki se udeležujejo dejavnosti, uporabo zaščitnih mask, samotestiranje, kritje stroškov in vpogled v dokazila o izpolnjevanju PCT pogoja itn.

novica Vabimo vas na seminar, kjer bodo predstavljene novosti, ki jih prinaša Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki je bila sprejeta letos.

8. aprila 2021 je bila sprejeta nova Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki vsem podjetjem, ki dajejo na trg Republike Slovenije izdelke v embalaži, nalaga obveznost ravnanja z embalažo. To med drugim pomeni, da se morajo vključiti v shemo ravnanja z odpadno embalažo. Z navedeno uredbo se ukinja količinski prag 15 ton dane embalaže letno na trg v Sloveniji za nastanek obveznosti plačila stroškov ravnanja z odpadno embalažo. Na seminarju boste izvedeli ali ste morda zavezanci in ste najkasneje do 24.5. 2021 dolžni skleniti pogodbo z družbo za ravnanje z odpadno embalažo (DROE), vodenje evidenc … kdo mora poročati, če sami kupujemo izdelke v embalaži izven Slovenije … "Novosti, ki jih prinaša Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki je bila sprejeta 8. aprila 2021" organizrajo sekcije frizerjev, kozmetikov, tekstilcev in vzdrževalcev tekstilij in predelovalcev kož bodo predstavljene, v torek 18. 5.2021 ob 15.00 uri, preko spleta.

novica Uredba o embalaži in odpadni embalaži

Vlada je 8.4.2021 sprejela Uredbo o embalaži in odpadni embalaži, ki je izvedbeni predpis na podlagi novele Zakona o varstvu okolja (ZVO-1J).

novica Novi odloki Vlade RS, ki stopajo v veljavo

Vlada je na svoji zadnji dopisni seji sprejela vrsto odlokov, ki bodo vplivali na naše poslovno in zasebno življenje. Danes jih je objavila tudi v uradnem listu. Navajamo ključne odloke za izvajanje dejavnosti in povezave na uradni list, v nadaljevanju prispevka pa lahko najdete tudi povzetke vsebin posameznih odlokov in njihove veljavnosti.

novica Odprto pismo ministru za zdravje Janezu Poklukarju

Spoštovani gospod minister Janez Poklukar,  v tem tednu naj bi skupaj z vlado ponovno pretresali vladni semafor in se odločali o nadaljnjem zaostrovanju ali sproščanju ukrepov. V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki zastopa interese malih obrtnikov in podjetnikov, si želimo, da bi pri sprejemanju končne odločitve upoštevali tudi argumente malega gospodarstva, ki predstavlja hrbtenico slovenskega gospodarstva.

novica Meh Ciglerju Kralju: Ne pristajamo na zapiranje malih obrtnikov in podjetnikov!

Člani Upravnega odbora Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) so na današnji seji gostili ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja in ga pozvali, naj vlada dovoli delati tudi malim obrtnikom in podjetnikom. Člani so bili soglasni, da ne pristajajo na zapiranje malega gospodarstva, medtem ko lahko velika proizvodna podjetja nemoteno poslujejo.  

novica Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

Z namenom omejitve gibanja prebivalstva ter zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 je vlada izdala nov Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, z  veljavnostjo od 1. do vključno 11. aprila 2021.
Pišite nam