Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
JAVNA RAZPRAVA

Predlog Zakona o medicinskih pripomočkih

19. 01. 2024
Avtor: Maja Rigač
JAVNA RAZPRAVA

Ministrstvo za zdravje je pripravilo Predlog Zakona o medicinskih pripomočkih ter ga posredovalo v javno razpravo. Javna razprava poteka do vključno 19.2.2024.

S predlogom zakona se določa rešitve za zagotavljanje varnih, kakovostnih in skladnih pripomočkov na trgu Republike Slovenije, povečanje število zaposlenih za izvajanje nalog in vzpostavitev informacijskega sistema, ki bo se bo povezal z Eudamedom.

V predlogu zakona se določajo jezik, sredstva za izvajanje nalog iz pristojnosti JAZMP, ponovna obdelava in nadaljnja uporabo pripomočkov za enkratno uporabo, vzpostavitev informacijskega sistema, pogoji za distributerje medicinskih pripomočkov, izredna odobritev dajanja pripomočkov na trg,  informacije za paciente, ki jim je bil vsajen pripomoček in informacije, ki jih hranijo zdravstvene ustanove, omogočanje informacij nestrokovnjakom, oglaševanje, registracija poslovnih subjektov ter pripomočkov, klinične raziskave in študije učinkovitosti, vigilanca, pristojbine in nadzor.

 

Besedilo predloga zakona

Preberite tudi