Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
KOŽARJI, ČEVLJARJI

Sklepanje pogodb z dobavitelji medicinskih pripomočkov

17. 01. 2024
Avtor: Anton Šijanec
KOŽARJI, ČEVLJARJI

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije je na podlagi podpisanega Dogovora o preskrbi z medicinskimi pripomočki (v nadaljevanju Dogovor o MP) med združenji dobaviteljev (zbornicami) in Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije (v nadaljevanju ZZZS) dne 9. 11. 2023, pristopil k aktivnostim, namenjenim sklenitvi novih pogodb.

 

Obvestilo številka 4

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije je v zvezi s sklepanjem pogodb z dobavitelji medicinskih pripomočkov 15. januarja 2024 poslal obvestilo številka 4, v njem lahko ponudniki, ki že imate sklenjene pogodbe z ZZZS, najdete nekaj dodatnih pojasnil.

Več v Obvestilu ZZZS številka 4 na povezavi >>>

 

 

--------------------------------------------------------------------

Predhodna objava z dne 10. 1. 2024

 

Obvestilo številka 3

Novembra smo članom sekcije poslali obvestilo št. 1 v katerem smo vas seznanili z aktivnostmi za sklenitev novih pogodb, ki jih bomo sklenili z vsemi dobavitelji, ki sicer imajo že sklenjene pogodbe z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije (v nadaljevanju: ZZZS).

Dne 21. 12. 2023 smo vam posredovali obvestilo št. 2 v katerem smo vas seznanili z nadaljevanjem aktivnosti za sklenitev novih pogodb, ki jih bomo sklenili z vsemi dobavitelji, ki že imajo sklenjene pogodbe z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije (v nadaljevanju: ZZZS). V tem obvestilu posredujemo dodatne informacije, ki so pomembne za vse dobavitelje medicinskih pripomočkov (v nadaljevanju MP).

V začetku januarja 2024 pa smo vam poslali št. 3 v nadaljevanju na povezavah

Obvestilo dobaviteljem št. 3 >>>

Pogodba za preskrbo z MP in izjava za nadstandard >>>

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Predhodna novica z dne 12. 12. 2023

 

Pomembno za dobavitelje

Skladno z določili Dogovora o MP morajo za preskrbo vrst MP, izdelanih za posameznega uporabnika, dobavitelji izpolnjevati naslednje pogoje:

  1. Dobavitelj mora biti vpisan v register proizvajalcev MP, izdelanih za posameznega uporabnika pri JAZMP (kar ni enako kot vpis v »register proizvajalcev«) za naslednje vrste MP:
    1. proteze udov in estetske proteze,
    2. ortoze - izdelane za posameznega uporabnika,
    3. ortopedska obutev – čevlji, izdelani za posameznega uporabnika (pri ortopedski obutvi ni več podizvajalcev),
    4. MP za podporo gibalnih zmožnosti – izdelani za posameznega uporabnika (posebni prenosni sedež s podvozjem).
  2. Proizvajalec MP za kompresijsko zdravljenje, ki jih zagotavlja dobavitelj, mora biti vpisan v register proizvajalcev MP, izdelanih za posameznega uporabnika za MP za kompresijsko zdravljenje v državi članici Evropske unije. Velja za MP za kompresijsko zdravljenje – izdelane za posameznega uporabnika.

Dokazila najkasneje do 15. decembra!

Če dobavitelj do 15. 12. 2023 navedenih dokazil ne bo predložil ZZZS, se bodo te vrste MP brisale iz njegovega seznama MP v Prilogi 1 k novi pogodbi. Dokazila se pošljejo na elektronski naslov mp@zzzs.si, z naslovom v zadevi sporočila Dokazilo o vpisu v register proizvajalcev MP. Če je proizvajalec že naveden v Prilogi št. 5 - Šifrant proizvajalcev, objavljen na spletni strani ZZZS, naj se v besedilu navede zaporedna številka proizvajalca. Če le-ta še ni vpisan, bo nov proizvajalec dodan, če bodo predložena ustrezna dokazila.

Za vrste MP, ki v skladu z navedenim ne bodo več vključene v nove pogodbe, bo ZZZS prevzel stroške glede na dobavne roke v pogodbi veljavni do 31. 1. 2024. To pomeni, da bo ZZZS prevzel stroške za izdane MP tudi po 1.  2. 2024, če je dobavitelj prejel naročilnico do 31. 1. 2024 in če bo prevzem MP s strani zavarovane osebe skladno z dobavnimi roki stare pogodbe, veljavne do 31. 1. 2024, vendar najkasneje do 31. 5. 2024.  

Obvezno preberite dopis ZZZS: Sklepanje pogodb z dobavitelji MP – obvestilo št. 1 >>>

 

Vir: Sekcija in ZZZS