Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
TEKSTILCI

Strokovna ekskurzijo na sejem ITMA v Milanu, največji sejem tekstilne in oblačilne tehnologije na svetu

06. 04. 2023
Avtor: Adrijana Poljanšek
TEKSTILCI

Sekcija tekstilcev  je za vas pripravila strokovno ekskurzijo na sejem ITMA - največje mednarodne razstave tekstilne in oblačilne tehnologije na svetu kjer se izpostavlja novosti, ki bodo proizvajalcem tekstila in oblačil pomagale pri preoblikovanju in rasti poslovanja.

Prelomen razvoj na področju robotike in umetne inteligence (AI) je omogočil postopno sprejemanje avtomatizacije v tekstilnih proizvodnih procesih, medtem ko digitalizacija proizvodnih procesov in njen vpliv na dobavno verigo krojita prihodnost celotne integrirane vrednostne verige tekstila in oblačil. Razburljivi preboji v proizvodnih procesih, kot je predelava vlaken in preje, še naprej spodbujajo tekstilno industrijo naprej.

ITMA, ki je v lasti CEMATEX-a, je kraj, kjer se industrija zbere vsaka štiri leta, da predstavi najnovejše tehnologije, stroje in materiale za predelavo tekstila in oblačil, spodbuja sodelovanje in sklepa partnerstva. Vse o sejmu si lahko ogledate tukaj https://itma.com/about-itma 
Cena je za člane Sekcije tekstilcev, predelovalcev kož in vzdrževalcev pri OZS je sofinancirana iz sekcije v višini 55 € do dve osebe na podjetje in je že spodaj prilagojena oziroma odšteto od celotne cene. Informativna cena: Cena za člane OZS*: 343 EUR na osebo, najmanj 40 potnikov in 382 EUR na osebo, najmanj 30 potnikov. Cena za nečlane OZS: 398 EUR na osebo, najmanj 40 potnikov, 437 EUR na osebo, najmanj 30 potnikov.  

 

MILANO (ITMA) – VERONA - BENETKE Datum: 9.6.-11.6.2023

Predlog programa:

 

1. Dan: Novo mesto – Milano
Odhod avtobusa ob 2:00 iz Novega mesta in vožnja proti Milanu. V jutranjih urah prispemo v Milano. Obisk sejma ITMA, največje mednarodne razstave tekstilne in oblačilne tehnologije na svetu kjer se izpostavlja novosti, ki bodo proizvajalcem tekstila in oblačil pomagale pri preoblikovanju in rasti poslovanja. Okrog 18.00 se odpravimo v hotel. Sledi večerja in nočitev.
  
2. Dan: Milano - Verona
Zajtrk. Po zajtrku si ogledamo Milano. Ogled mestnih znamenitosti: stolnica – Duomo, slovita katedrala, ki so jo gradili nekaj stoletij in skriva številne umetnine lombardskih mojstrov. Posebno doživetje (doplačilo) bo pomenil vzpon na streho katedrale do kipa »Madonnine« in med 2.245 kipov svetnikov in svetnic krščanstva. Sprehodili se bomo skozi pokrito veleblagovnico Vittorio Emanuele II, kjer se vrstijo najlepše modne trgovine in prave italijanske kavarne. Izložbe trgovinic in butikov, polne svetovno znanih blagovnih znamk, so prava paša za oči. Ogled bomo zaključili pri sloviti milanski operni hiši Teatro alla Scala. V kolikor bo čas dopuščal še zunanji ogled gradu Sforzesco, ki sodi med največje italijanske gradove in ga krasijo Michelangelove in Da Vincijeve umetnine. Nekaj prostega časa za nakupe. Na poti proti Veroni, postanemo v vinogradu, kjer nam bodo pripravili degustacijo vina, nam predstavili vinsko klet ter pripravili še prigrizek (suhe mesnine, sirova plošča, kruh in olivno olje, grisini). Nadaljujemo do Verone, ki za marsikoga velja za pravo romantično mesto. Tu se je odvijala ena izmed največjih ljubezenskih zgodb, zgodba o Romeu in Juliji. Ogledali si bomo nekatere mestne znamenitosti: Areno, znameniti balkon, pod katerim je Romeo osvojil Julijino srce, Gosposki trg, grobnico Scaligierijev, trg Bra... Nastanitev v hotel, nekaj prostega časa za osvežitev. Večerja in nočitev.

 

3.    Dan: Verona – Benetke – Noventa di Piave – Novo mesto

Zajtrk. Po zajtrku se odpravimo proti Benetkam. Ogled Benetk, svetovno znanega obmorskega mesta kanalov in mostov, ki se razteza prek številnih majhnih otokov. Ogledali si bomo zunanjosti nekaterih mestnih znamenitosti: trg Sv. Marka, ki predstavlja srce Benetk, na katerem stoji znamenita bazilika – cerkev Sv. Marka (ogled notranjosti po želji) v kateri hranijo posmrtne ostanke Sv. Marka, notranjost in pročelje cerkve pa krasijo originalni zlati mozaiki – reliefi. Trg se ponaša z najvišjim poslopjem v mestu – Campanile - zvonik Sv. Marka iz 10. stol., ki je sprva služil kot svetilnik, kasneje pa so nanj obešali zapornike obsojene na smrt. Pot nas bo vodila do urnega stolpa, na katerem bronaste figure oznanjajo vsako polno uro. Sledi zunanji ogled Doževe palače s katere so Doži – vladarji več tisoč let vladali Benetkam. Zgradbo krasi največja oljna slika na svetu – RAJ (Tinoretti). Sprehodili se bomo do mostu vzdihljajev s katerega so na smrt obsojeni zaporniki še zadnjič vzdihnili po dnevni svetlobi. Sprehodili se bomo do znamenitega mostu »Ponte Rialto«, ki vas bo pripeljal do tržnice in številnih trgovinic. Vmes prosto za samostojno raziskovanje. Slovo od Benetk in vožnja z avtobusom v smeri Slovenije. Nadaljujemo do nakupovalnega centra Noventa di Piave. Prosto za nakupe. Odhod proti Sloveniji. Prihod v poznih večernih urah.

Prijave pošljite na :

Kompas Novo mesto d.o.o. Glavni trg 11, 8000 Novo mesto T: +386 (0)7 393 1 520 in info@knmtravel.com 
Splošni pogoji in navodila za turistične aranžmaje so sestavni del ponudbe. Priporočamo doplačilo rizika odpovedi za primer odpovedi potovanja in zdravstveno zavarovanje z asistenco za potovanje v tujino.

Cena za člane OZS*: 343 EUR na osebo, najmanj 40 potnikov in 382 EUR na osebo, najmanj 30 potnikov     
Cena za nečlane OZS: 398 EUR na osebo, najmanj 40 potnikov oziroma 437 EUR na osebo, najmanj 30 potnikov
 
Torej prijave zbiramo  do 13.4. do 12:00 (zadnji dan za prijavo). Za prijavnico in in program pišite sekretarki sekcije na e - pošto: Adrijana.Poljansek@ozs.si