Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Sekcija tekstilcev - prva stran

sekcija-tekstilcev

Antonu Magdiču iz gostilne Ančka najvišje priznanje v slovenskem turizmu 2019

13. 11. 2019
Avtor: Anton Šijanec

V okviru letošnjega dogodka Dnevi slovenskega turizma, ki ga pripravlja Slovenska turistična organizacija, so tistim, ki so še posebej zaslužni za rast ugleda in prepoznavnosti Slovenije kot odlične turistične destinacije, podelili tudi posebna priznanja za njihov prispevek k razvoju in promociji našega turizma.

Priznanje za življenjsko delo v gostinstvu, ki ga v okviru dogodka podeljuje Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS,  je prejel Anton Magdič iz gostilne Ančka.

Slika Anton Magdič

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iz obrazložitve:

Že več kot pol stoletja je od takrat, ko je Ančka Rup začela razvajati svoje goste z izjemnimi štruklji, tudi z ričetom, obaro z žganci in orehovo potico. To je bilo v Čirčah ob Savi pri Kranju leta 1968. Lokal je bil kar v domači hiši, s petimi mizami in 21 sedeži. Leta 1977 je sledil najem gostilne Lakner na Kokrici pri Kranju, ki sta jo nagrajenec in njegova soproga, Ančkina hčerka Jurka, prevzela leta 1984. Verjetno današnja slovesnost ni pravi trenutek za ugotavljanje, kaj je Antona Magdiča bolj pritegnilo iz rodne Koroške na Gorenjsko. So bili to taščini štruklji ali predvsem njena hči? Leta 1989 sta se z družino preselila v novo gostilno v Šenčur pri Kranju, kjer sta aktivna še danes, ob dveh otrocih in 12 zaposlenih. Gostilna velja za eno najboljših, ki ponujajo hišne, lokalne in regionalne jedi Slovenije, zato velja tudi za eno tistih, ki so med prvimi prejele pravico do članstva v skupini Gostilna Slovenija. Anton Magdič je bil več mandatov tudi podpredsednik Upravnega odbora Sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, vrsto let pa je predsednik Sekcije gostincev pri Območni obrtno podjetniški zbornici v Kranju. Aktivno deluje tudi v Društvu vinskih svetovalcev Saumellier Slovenije. Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije mu je podelila Zlati ključ, priznanje za dolgoletno uspešno delo na področju gostinstva. Gostilna Ančka je s svojo ponudbo odličen primer stalne kakovosti in dejstva, da se uspehi na kulinaričnem področju lahko gradijo tudi iz ene same značilne jedi, v tem primeru iz štrukljev.