Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Dovoljenja za prodajo tobačnih in povezanih izdelkov morajo biti na VIDNEM MESTU v poslovnem prostoru

04. 04. 2019
Avtor: Vlasta Markoja

S strani ministrstva za zdravje smo prejeli pojasnilo, da v primeru uničenja ali izgube dovoljenja lahko prodajalci na portalu e-Vem oddajo elektronsko vlogo za pridobitev dvojnika dovoljenja, ki jim ga ministrstvo izda brezplačno.

V kolikor podjetje kadarkoli na novo začne s prodajo tobačnih in povezanih izdelkov je Vlogo potrebno oddati le elektronsko prek portala e-VEM (SPOT). Vlogo najdete na povezavi http://evem.gov.si/info/dovoljenja/dovoljenje/13102/prikaziDovoljenje/.

Ob tem je pomembno, da je velik dosežek Sekcije za gostinstvo in turizem skupaj z MGRT, da dovoljenja stanejo v višini upravne takse (18,10€) na prodajno mesto za obdobje 5 let (in ne najmanj 200€ na leto, kot je bilo prvotno predlagano).

Morebitna vprašanja glede pridobitve dovoljenja in oddaje vloge lahko naslovite na
- elektronski naslov: dovoljenjatpi.mz@gov.si
- telefonsko številko 01 478 6007 (MZ).
- V primeru tehničnih težav se lahko obrnejo na Enotni kontaktni center državne uprave (MJU), telefon: 080 2002 (ponedeljek-petek: 8.00-22.00).

Preberite tudi