Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcija trgovcev

sekcija-trgovcev

novica Portal Vse na enem mestu o ukrepih za omilitev draginje

Vlada Republike Slovenije je na spletnem portalu GOV.SI objavila informacije o sprejetih ukrepih za omilitev draginje, namenjene ranljivim skupinam prebivalstva in gospodarstvu. Večina ukrepov začne veljati s 1. septembrom in so podrobneje predstavljeni na novi spletni strani - www.gov.si/http://www.gov.si/draginja .

Vlada je že sprejela ukrepe na področju energetske in prehranske draginje, pripravljeni so tudi ukrepi pomoči za gospodinjstva, mala podjetja ter obrtnike, gospodarstvo, kmete, ribiče, avtoprevoznike in ostale. Še v tem tednu pa vlada pripravlja tudi nove ukrepe, ki bodo ciljno usmerjeni predvsem v področje energetike, in sicer novelo zakona o preskrbi s plinom ter interventni zakon za obvladovanje razmer pri oskrbi z energijo.

Podrobneje se lahko s posameznimi ukrepi - od omejevanja cen nafte, znižanja DDV na energente do energetskega dodatka za socialno najbolj ogrožene - seznanite na spletni strani www.gov.si/draginja. Rdeča nit vseh že sprejetih in prihodnjih ukrepov je oblikovanje predvidljivega in varnega okolja za potrošnika, gospodarstvo in državo. Ukrepi so predstavljeni v treh stebrih: energetika, hrana in prehranske verige ter nafta in naftni derivati, hkrati pa lahko vsi (posamezniki, predstavniki gospodarstva, mala podjetja in obrtniki, kmetje, ribiči in avtoprevozniki) preverijo, kako konkretno jim bodo ukrepi pomagali pri premagovanju cenovne in energetske krize.

Spletno stran bodo redno posodabljali z ukrepi, ki jih bo vlada še sprejemala v prihodnjih mesecih. O vsem bodo javnost še naprej obveščali tudi po ustaljenih kanalih vladnega komuniciranja.

Vir: portal gov.si

novica Anketa o povišanju cen energentov

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije nas zanima, kako se v vašem podjetju spopadate z energetsko draginjo in v kolikšni meri vam bodo v pomoč ukrepi države.

novica Predlog Zakona o pomoči gospodarstvu zaradi visokih cen električne energije in zemeljskega plina

Državni zbor bo na današnji izredni seji obravnaval Predlog zakona o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina, ki ga je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pripravilo skupaj s predstavniki gospodarstva, na podlagi podatkov Svetovne banke ter pregleda ukrepov držav članic EU.

novica PRIZNANJA ZA KAKOVOST RAZSTAVLJENIH IZDELKOV OZIROMA STORITEV — ZLATI CEH, SREBRNI CEH in BRONASTI CEH

OZS bo na osnovi Pravilnika o priznanjih Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) in sicer od 44. do 50. člena na 54. Mednarodnem sejmu obrti in podjetništva v Celju (54. MOS), ki bo potekal od 14.09. do 18.09.2022, podelila PRIZNANJA ZA KAKOVOST RAZSTAVLJENIH IZDELKOV OZIROMA STORITEV — ZLATI CEH, SREBRNI CEH in BRONASTI CEH.

novica Priporočila za trgovine in trgovinske centre za učinkovitejšo rabo energije

Obveščamo vas, da je Ministrstvo za infrastrukturo pripravilo PRIPOROČILA za trgovine in trgovske centre, da prispevajo svoj delež k učinkovitejši rabi energije.

novica Anketa za trgovce na drobno - kako se prilagati novim potrošniškim trendom, biti digitalen in zelen

Z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in s strani Evropske komisije je prišlo zaprosilo za trgovce ( in sicer mala in srednja podjetja) , k sodelovanju v anketi, s katero želi Evropska komisija ugotoviti, kako so se le-ti prilagodili spreminjajočim se potrošniškim trendom ter podpreti izmenjavo dobrih praks na področju digitalizacije malih in srednjih podjetij v trgovini na drobno.

novica Portal za uvnovčevanje (za nazaj) turističnih bonov podaljšan do 31.07.2022

FURS obvešča, da nekaterim ponudnikom tovrstnih bonov še vedno ni uspelo v portalu za unovčevanje bonov vnesti unovčitve bonov za storitve, opravljene do 30. 6. 2022, in za na novo unovčene bone po ugotovljenih napakah, ki so bile razlog za stornacijo bonov s strani FURS na podlagi prošnje ponudnika, naslednjo informacijo:

novica Ukrep o določitvi cen zemeljskega plina

Vlada je izdala Uredbo o določitvi cen plina iz plinskega sistema, s katero je določila najvišje dovoljene drobnoprodajne cene plina iz plinskega sistema za zaščitene odjemalce. Uredbo, ki bo pričela veljati 1. septembra 2022, je vlada sprejela z namenom lažje premostitve energetske draginje, ki je med ostalim posledica zmanjšanih dobav zemeljskega plina zaradi ruske invazije na Ukrajino.
Pišite nam