Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
DEJAVNOST TRGOVINE

Novi zneski osnovnih plač in povračil stroškov v zvezi z delom od julija v dejavnosti trgovine

11. 07. 2023
Avtor: Dušan Bavec
DEJAVNOST TRGOVINE

V uradnem listu RS št. 74 z dne 7.7. 2023 so bile objavljene nove višine najnižjih osnovnih plač za posamezne tarifne razrede in višine povračil stroškov prevoza na delo in z dela, prehrane med delom ter službenih potovanj (dnevnice) v dejavnosti trgovine Slovenije. Nove vrednosti, ki se spreminjajo in usklajujejo skladno s tarifno prilogo le enkrat letno, veljajo od 1.7.2023 dalje. Več o teh spremembah si lahko preberete TU.

Kolektivna pogodba dejavnosti trgovine Slovenije ima na podlagi sklepa Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) iz oktobra 2018 status razširjene veljavnosti, kar pomeni, da velja za vse delodajalce, ki kot glavno dejavnost opravljajo katerokoli dejavnost, ki je razvrščena v področje "G – Trgovina, vzdrževanje in popravila motornih vozil" Standardne klasifikacije dejavnosti.

- 45 Trgovina z motornimi vozili in popravila motornih vozil,

- 46 Posredništvo in trgovina na debelo, razen z motornimi vozili in

- 47 Trgovina na drobno, razen z motornimi vozili in jo opravljajo kot glavno dejavnost.

Morebitno članstvo delodajalca v delodajalski asociaciji, ki je podpisnik te kolektivne pogodbe, zaradi statusa razšrjene veljavnosti, sploh ni relevantno.