Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
KADROVSKE ŠTIPENDIJE

Oddajte potrebo po kadrovskih štipendijah in si zagotovite ustrezne kadre

03. 11. 2023
Avtor: Anton Šijanec
KADROVSKE ŠTIPENDIJE

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je objavil Javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko/študijsko leto 2024/2025. Prosimo, da informacijo delite naprej, da doseže čim več delodajalcev, ki si lahko z razpisom kadrovskih štipendij zagotovijo kadre, ki jim jih primanjkuje.

Prijavo potreb je potrebno oddati do vključno 31. januarja 2024, saj bo sklad po tem datumu o prijavljenih potrebah po kadrovskih štipendistih obveščal ciljne skupine.

Javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko/študijsko leto 2024/2025

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije objavlja javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko oziroma študijsko leto 2024/2025, ki jih je možno v Izmenjevalnico oddati do vključno 31. januarja 2024.

Prijava potreb po kadrovskih štipendistih

Prijavo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko/študijsko leto 2023/2024 so v skladu s 112. členom ZŠtip-1 dolžni oddati vsi delodajalci, ki želijo dijakom oziroma študentom podeliti kadrovsko štipendijo s šolskim/študijskim letom 2024/2025.

Namen javnega poziva

Namen javnega poziva je zbrati ponudbo kadrovskih štipendij v Republiki Sloveniji z namenom informiranja učencev, dijakov in študentov o vseh razpoložljivih kadrovskih štipendijah pred izbiro izobraževanja in s tem podporo njihovemu odločanju za izobraževanje glede na potrebe na trgu dela
in ponuditi delodajalcem enotno oddajanje potreb po kadrovskih štipendistih in promocijo potreb med učenci, dijaki in študenti.

Oddaja potreb

Potrebe po kadrovskih štipendistih delodajalci (oz. njihov pooblaščeni predstavnik) oddajo preko spletne strani sklada https://www.srips-rs.si tako, da se prijavijo v Izmenjevalnico.

Navodila, kako oddati potrebo v Izmenjevalnici, so na voljo tukaj.

Prijavo potreb je potrebno oddati do vključno 31. januarja 2024, saj bo sklad po tem datumu o prijavljenih potrebah po kadrovskih štipendistih obveščal ciljne skupine.

Javna objava potreb

Če delodajalec v postopku oddaje potrebe preko spletne strani sklada izbere, da želi javno objavo kadrovskih štipendij, ki jih nudi, bo oddana potreba objavljena v zbiru kadrovskih štipendij za šolsko/študijsko leto 2024/2025 na spletni strani https://www.srips-rs.si pod zavihkom Izmenjevalnica.

Delodajalec lahko v postopku oddaje potrebe izbere tudi, da ne želi javne objave. V tem primeru bo oddana potreba na voljo le v evidenci sklada in ne bo javno objavljena.

Dodatne informacije

Dodatne informacije v zvezi z javnim pozivom ter novim zakonom o štipendiranju so na voljo pri skladu po e-pošti kadrovske@sklad-kadri.si oziroma na telefonski številki 01 43 45 882.

Sklad bo o spremembah in novostih v zvezi z novo zakonodajo obveščal tudi preko spletne strani, zato vam svetujemo registracijo preko spletne strani, saj boste tako največ enkrat tedensko po e-pošti prejemali novice z informacijami o razpisih in drugih aktivnostih in področjih.

Celotno besedilo javnega poziva >>>

 

Vir: JŠRIPSRS

 

Preberite tudi