Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

04. 06. 2021
Avtor: Maja Rigač

Vlada je zaradi omejitve gibanja prebivalstva ter zajezitve in obvladovanja epidemije covid-19 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Ponovno se sproščajo dejavnosti v skladu z Načrtom sproščanja ukrepov ob pojenjanju pandemije covid-19 z dne 7. januarja 2021, kot je bil spremenjen dne 9. aprila 2021.

 

Od ponedeljka, 7. junija 2021, nadalje se sproščajo omejitve pri izvajanju dimnikarskih storitev in gradbenih del. Pri osebnem prevzemu blaga, hrane ali pijače se ukinja prepoved konzumiranja prevzete hrane in pijače na prevzemnih mestih.

 

Rahljajo se tudi omejitve pri ponujanju nastanitvenih storitev. Nastanitveni obrati, ki imajo do 60 nastanitvenih enot, lahko od ponedeljka naprej ponujajo nastanitvene storitve do 45 nastanitvenih enot. Nastanitveni obrati, ki imajo nad 60 nastanitvenih enot, pa lahko ponujajo nastanitvene storitve do 75 % zasedenosti nastanitvenega obrata, kar velja tudi za kampe. Dovoljen delež zasedenosti razpoložljivih sedišč dvigujemo še na področju izvajanja kongresne dejavnosti, in sicer na 75 %.

 

Pomembna novost je tudi dostopnost bazenov za vse goste, ki izpolnjujejo pogoj PCT, slednjega morajo izpolnjevati tudi zaposleni. Vseeno tudi tu omejujemo zasedenost razpoložljivih kapacitet na 75 %.

 

Pri trgovskih centrih se namesto zagotavljanja 20 m2 na posamezno stranko določa obveznost zagotavljanja 10 m2 na posamezno stranko v celotnem trgovskem centru.

 

Vir: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

 

Povezava na odlok