Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Portal za unovčevanje turističnih bonov in bonov 21 odprt (za nazaj) do vključno 15.07.2022

13. 07. 2022
Avtor: Larisa Vodeb

FURS sporoča, da so se turistični boni in Boni21 lahko uporabljali za plačilo storitev, opravljenih do vključno 30. 6. 2022.

Ker je bilo zadnji dan pred iztekom roka ponudnikom predloženih skoraj 100.000 dokumentov za unovčitev tovrstnih bonov, je FURS  ponudnikom turističnih bonov in Bonov21 tudi po izteku navedenega roka omočil, da v portalu za unovčevanje bonov v sistemu eDavki vnašajo unovčitve bonov za storitve, opravljene do 30. 6. 2022, in za na novo unovčene bone po ugotovljenih napakah, ki so bile razlog za stornacijo bonov s strani FURS na podlagi prošnje ponudnika.

Glede tega FURS obvešča, da bo portal za unovčevanje turističnih bonov in BON21 v sistemu eDavki za unovčevanje (za nazaj) odprt do vključno 15. 7. 2022. Zato vse omenjene ponudnike FURS prosi, naj natančno preverijo svoje evidence glede unovčevanja obeh vrst bonov in čimprej uredijo vse potrebno. Po 15. 7. 2022 ne bo več mogoče urejati nobenih zadev glede unovčevanja turističnih bonov in Bonov21.

 

Vir: FURS