Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
CVETLIČARJI IN VRTNARJI

Slovenski cvetličarji in vrtnarji sodelovali na Chelsea Flower Show

29. 05. 2024
Avtor: Mira Črešnar
CVETLIČARJI IN VRTNARJI

Minuli teden so slovenski cvetličarji in vrtnarji v okviru izhodne delegacije Spirit Slovenija aktivno sodelovali na svetovni razstavi RHS Chelsea Flower Show v Londonu. V Slovenijo so se vrnili z novimi znanji in izkušnjami, predvsem na področju novih pristopov v načrtovanju zelenih ureditev.

»Na razstavi Chelsa Flower Show so bili letos še posebej izpostavljeni trendi načrtovanja zelenih ureditev s sonaravnim pristopom, ponovno uporabo gradbenih in drugih materialov, zunanjimi ureditvami kot odrazom klimatskih sprememb in rastlinskim izborom, ki sovpada z omenjenimi tematikami,« je dogajanje na razstavi komentiral vodja delegacije, predsednik sekcije cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS Simon Ogrizek.

RHS Chelsea Flower Show, uradno znana kot velika pomladna razstava, je vrtna razstava, ki jo pet dni v maju prireja Kraljeva hortikulturna družba (RHS) na območju Kraljeve bolnišnice Chelsea v Londonu. Razstave, ki poteka v Chelseaju že vse od leta 1912, se udeležujejo tudi člani britanske kraljeve družine. Letošnja razstava je obiskovalcem ponudila neverjetne vrtne zasnove in čudovite cvetlične razstave.

Slovenski cvetličarji in vrtnarji so si v okviru svetovne razstave ogledali Chelsea Physics Garden, Garden Museum in Wisley ter območja Kings Cross (zelene površine). Sprejel pa jih je tudi eden vodilnih krajinskih arhitektov Giacomo Guzzon, ki se skupaj s podjetjem, v okviru katerega deluje, ukvarja z rešitvami transformacijskega urbanega načrtovanja v Londonu. Dogodek je bil obenem odlična priložnost za mreženje, izmenjavo dobrih praks ter navezovanje novih poslovnih kontaktov s tujimi podjetji.

SPIRIT Slovenija, javna agencija in MGTŠ sta v sodelovanju s Sekcijo cvetličarjev in vrtnarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije organizirala izhodno delegacijo v London z namenom nabiranja novih znanj in praks v tej panogi.

 

 

 

Preberite tudi