Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sprememba besedila ukrepa za omilitev visokih cen električne energije

22. 07. 2022
Avtor: Larisa Vodeb

Vlada RS je na včerajšnji seji s sprejemom Uredbe o spremembi in dopolnitvi Uredbe o določitvi cene električne energije (Ur. l. RS. št. 98/2022) dopolnila definicijo malega poslovnega odjemalca iz Uredbe o določitvi cen električne energije (Ur. l. RS št. 95/2022 z dne 14. 7. 2022). Skladno s to spremembo so do ukrepov po tej uredbi (predvsem glede omejitve maloprodajne cene elektrike, kot opisano tu) upravičeni mali poslovni odjemalci, ki izpolnjujejo naslednja pogoja:
skupna priključna moč vseh njihovih merilnih mest je enaka ali manjša od 86 kW in
– za merilna mesta je bilo izdano soglasje za priključitev do vključno 21. julija 2022 (v primeru objektov, ki se skladno z zakonom, ki ureja graditev, štejejo za novogradnjo, velja tudi za merilna mesta, za katera je bilo izdano soglasje za priključitev od 22. julija 2022 dalje).
 
Distribucijski operater je dolžan na zahtevo dobavitelja brezplačno zagotoviti podatke o izpolnjevanju pogojev za malega poslovnega odjemalca.

Podrobno pojasnilo Vlade najdete tu.