Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcija trgovcev

sekcija-trgovcev

novica Brezplačno izobraževanje "Access2Markets"

Evropska komisija bo 29.11.2022 od 9.00 do 11.00 ure ponovno organizira virtualni seminar o uporabi spletne platforme »Access2Markets«.

Udeleženci bodo v okviru seminarja prejeli poglobljene informacije glede uporabe spletne platforme »Access2Markets« in njenih različnih delov, ki se nanašajo na uvoz in izvoz,  trgovinske ovire, Enotno vstopno točko (Single Entry Point), statistiko, orodje ROSA za  samoocenitev pravil o poreklu blaga, orodje »Trade Assistant« glede javnih naročil, storitev in investicij. Udeleženci bodo imeli možnost zastaviti vprašanja. Seminar bo potekal v angleškem jeziku.
Prijave so odprte do 28.11.2022 do 12.00 ure. Vsi zainteresirani se lahko prijavijo TUKAJ

 

Vir: MGRT in EK

novica Trgovinske ovire - Indija, Saudova Arabija

Informacijo glede trgovinskih ovir, s katerimi se morebiti srečujete podjetja živilsko predelovalne industrije pri svojem izvozu oziroma dostopu do trgov Indije in Saudove Arabije.

novica Spremembe Zakona o trgovini

Po obravnavi na Ekonomsko socialnem svetu je vlada na dopisni seji 11.11. potrdila besedilo predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o trgovini, s katerim bi določila izjeme za obratovanje prodajaln na mednarodnih letališčih, turistično informacijskih centrih ter muzejih ob nedeljah in praznikih.

novica Brezplačna delavnica "Kako oblikovati ponudbo za uspeh na tujih trgih"

Se sprašujete zakaj bi kupec izbral ravno vas? Po velikem zanimanju za udeležbo v okviru delavnice Kako oblikovati ponudbo za uspeh na tujih trgih, razpisujemo dodaten termin v oktobru.

novica RAZPIS KRIZNO LIKVIDNOSTNIH KREDITOV

Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS) je skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ( v nadaljevanju MGRT)pripravil nov paket neposrednih krizno likvidnostnih kreditov v skupni višini 32 mio EUR, kjer bodo mikro, mala in srednje velika podjetja lahko pridobila hitro in ugodno financiranje v višini do 100.000 EUR/podjetje.

novica Portal Vse na enem mestu o ukrepih za omilitev draginje

Vlada Republike Slovenije je na spletnem portalu GOV.SI objavila informacije o sprejetih ukrepih za omilitev draginje, namenjene ranljivim skupinam prebivalstva in gospodarstvu. Večina ukrepov začne veljati s 1. septembrom in so podrobneje predstavljeni na novi spletni strani - www.gov.si/draginja.

novica Anketa o povišanju cen energentov

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije nas zanima, kako se v vašem podjetju spopadate z energetsko draginjo in v kolikšni meri vam bodo v pomoč ukrepi države.

novica Predlog Zakona o pomoči gospodarstvu zaradi visokih cen električne energije in zemeljskega plina

Državni zbor bo na današnji izredni seji obravnaval Predlog zakona o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina, ki ga je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pripravilo skupaj s predstavniki gospodarstva, na podlagi podatkov Svetovne banke ter pregleda ukrepov držav članic EU.
Pišite nam