Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sprejeti spremembi ob vstopu v Republiko Slovenijo

12. NOVEMBER 2021  |   Zdenka Bedekovič

 

V Uradnem listu številka 177/2021 je objavljena sprememba Odloka o spremembah Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19.

Bistveni spremembi sta:

- Z dokazilom o samotestiranju s hitri testi HAG ni možno vstopiti v Republiko Slovenijo. Torej ti ne zadoščajo pogoju za vstop v Republiko Slovenijo in so neveljavni. Za vstop je potrebno izpolnjevati PCT pogoj ter dokazati z ustreznimi dokazili, ki zadoščajo omenjenemu pogoju;

- Pogoj brez PCT v spremstvu ožjega družinskega člana, se uskladi vstop v Republiko Slovenijo z Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Starostna meja se iz sedanjih 15 let zniža na 12 let.  

 

Sprememba velja od 15. novembra 2021.

 

Dostop do spremembe Odloka:

 

https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2021-01-3479/odlok-o-spremembah-odloka-o-dolocitvi-pogojev-vstopa-v-republiko-slovenijo-zaradi-zajezitve-in-obvladovanja-nalezljive-bolezni-covid-19