Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Vlada sprejela predhodni program odprave posledic škode v gospodarstvu po avgustovskih poplavah

18. SEPTEMBER 2023  |   Nina Ličar

Vlada je sprejela Predhodni program odprave posledic škode v gospodarstvu zaradi posledic močnih neurij z večdnevnim obilnimi deževjem na širšem območju Slovenije avgusta 2023, ki je povzročilo katastrofalne poplave, plazove in druge posledice hudourniškega delovanja visokih voda. Predhodna ocena škode v gospodarstvu znaša skoraj 318 milijonov evrov. Sredstva za izvedbo predhodnega programa v vrednosti skoraj 32 milijonov evrov bodo zagotovljena v okviru sredstev državne proračunske rezerve in v okviru sredstev splošne proračunske rezervacije.

 
Predplačilo sredstev bo na osnovi ocene škode oziroma na osnovi predhodnega programa odprave posledic naravne nesreče dodeljeno upravičencem največ do višine 10 % ocene škode, kar znaša 31.770.908 evrov za ocenjeno škodo na strojih in opremi, škodo na zalogah in škodo zaradi izpada prihodka. Gre za gospodarske družbe, samostojne podjetnike, posameznike, ki samostojno opravljajo dejavnost, zavode in zadruge, ki so utrpeli škodo v prizadetih občinah, in zaradi posledic naravne nesreče ne morejo poslovati ali imajo oteženo poslovanje. 

 

Vir: MGTŠ