Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
VPRAŠANJE:

Podjetje X d.o.o. je kupil nov delovni stroj (viličar), pogodba z dne 10. 4. 2018. Viličar je bil dobavljen 5. 6. 2018. Podjetnik je ugotovil, da manjka hitra spojka za menjavo orodij kot je navedena v pogodbi in tudi prikazana v katalogu s strani dobavitelja Y d.o.o. Dobavitelja je opozoril, vendar se ta izgovarja, da mu bo dobavil »substitut« tovrstne spojke, ne pa to kar podjetnik želi/je prikazano v katalogu oz bi naj bila stvar dogovora kot je navedeno v pogodbi. Namreč ta substitut naj ne bi bil tako učinkovit za samo opravljanje s tem strojem, kot bi bil tisti kot je naveden v pogodbi/katalogu. Kaj lahko kot podjetnik v tem primeru storim?

ODGOVOR:

Na voljo imate več opcij, katera je za vaše podjetje optimalna, ni mogoče razbrati.

Iz napisanega spodaj sicer predvidevam, da je stroj bil že prevzet.

  1. V primeru, da stroj ni bil prevzet, stroja skladno z določbo 285. člena OZ niste dolžni prevzeti in lahko zahtevate vračilo kupnine in škodo. Prodajalcu morate prej postaviti dodaten rok za izpolnitev.
  2. Če pa ste ga že prevzeli in v primeru, da je stroj za vas brez točno določenega dela neuporaben, lahko:

...

Za ogled celotnega odgovora je potrebna PRIJAVA!