Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Znana je višina regresa za leto 2023 po Kolektivni pogodbi dejavnosti gostinstva in turizma Slovenije

12. JUNIJ 2023  |   Nina Ličar

V Uradnem listu RS št. 63 z dne 9.6.2023 je objavljen Aneks h Kolektivni pogodbi dejavnosti gostinstva in turizma Slovenije, ki je dostopen na povezavi TU (stran 59).

Aneks je pričel veljati naslednji dan po objavi, to je 10.6.2023.

Višina regresa za letni dopust za leto 2023 po navedeni kolektivni pogodbi znaša 1.500 EUR. Navedeno višino regresa morajo izplačati delodajalci, ki jih zavezuje Kolektivna pogodba dejavnosti gostinstva in turizma Slovenije oziroma to kolektivno pogodbo upoštevajo na prostovoljni osnovi.

Ker je objavljena novica povzročila zmotno interpretacijo, da so navedeno višino regresa dolžni izplačati vsi delodajalci v dejavnosti gostinstva in turizma, v pojasnilu TU podrobneje razlagamo, katere delodajalce v dejavnosti gostinstva in turizma zavezuje ta kolektivna pogodba in so posledično dolžni izplačati regres vsaj v zgoraj navedeni višini.