Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
VPRAŠANJE:

Prijavili smo se na javni razpis na Hrvaškem. Radi bi pridobili informacijo o davčnih stopnjah na Hrvaškem. Te potrebujemo zaradi naših davčnih obveznosti na Hrvaškem, ki jih moramo še vkalkulirati v naš strošek. Ali nam jih lahko posredujete?

ODGOVOR:

Davek na dodano vrednost- Hrvaška

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost je bil objavljen v NN 90/05. Zavezanec za plačilo DDV je podjetnik, ki opravlja dejavnost, za katero je predpisano plačevanje davka na dodano vrednost. Podjetnik je pravna ali fizična oseba, ki samostojno opravlja dejavnost z namenom ustvarjanja prihodkov. Obračunsko obdobje za prijavo davka je 30 dni. Za podjetja, katerih vrednost prometa vključno z DDV je v predhodnem koledarskem letu znašala 300.000 HRK pa tri mesece. Podjetja, katerih promet je nižji od 85.000 HRK letno, se lahko za vstop v sistem DDV odločijo sama.

Za ogled celotnega odgovora je potrebna PRIJAVA!
Priprava: Zdenka Bedekovič, svetovalka specialistka za poslovanje v tujini, plače in knjigovodstvo
Zadnja sprememba: 21.09.2018