Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
VPRAŠANJE:

Iz EU imamo namen pravnemu subjektu v tretjo državo izvažati rabljene pnevmatike, motorna olja in maziva ter rabljena in rahlo poškodovana vozila. Kakšen je postopek izvoza vsega navedenega v Tretje države? Ali moramo biti registrirani na ministrstvu za okolje in prostor? Kakšen je postopek carine za vse tri primere? Zna se tudi pripetiti, da se bodo te stvari do odpreme skladiščile v Sloveniji? Ali je smiselno s podjetjem iz tretje države skleniti agencijsko oz. posredniško pogodbo? Ali potrebujem biti v tem primeru, kot izvoznik iz Slovenije registrirani kot proizvajalec pnevmatik na ARSO?

ODGOVOR:

Kot izvoznik rabljenih gum se vam ni potrebno registrirati pri Agenciji RS za okolje, saj v tem primeru ne gre za odpadke.

 

Dejavnost nakupa rabljenih gum in prodaja v tretje države bi bila v skladu s slovenskimi predpisi možna le v primeru, da

Za ogled celotnega odgovora je potrebna PRIJAVA!
Priprava: OZS,  
Zadnja sprememba: 06.02.2020