VPRAŠANJE:
Podjetje iz Italije, ki bo sodelovalo s svojim “potujočim kombijem” na dogodku (ob prazniku) v Sloveniji. V tem kombiju bo pripravljalo in prodajalo hrano (pripravljene mesne jedi) in pijačo. Podjetje je pridobilo davčno številko za DDV v Sloveniji, sedaj pa sprašuje, ali je potrebno urediti še kakršnokoli dokumentacijo v zvezi s poklicnimi pogoji oz HACCP oz če se je treba kam prijaviti?
ODGOVOR:
Podjetje mora registrirati svojo dejavnost na Upravi RS za varno hrano (na območno enoto mora 15 dni pred pričetkom dela poslati izpolnjen obrazec "VLOGA ZA VPIS ALI SPREMEMBO PODATKOV V REGISTRU OBRATOV"
Imeti mora vzpostavljen notranji nadzor na osnovah HACCP sistema ali si pridobiti smernice za gostinstvo (lahko kupi na OZS) in izvaja poenostavljen nadzor s pomočjo smernic. Poglavitne obveznosti, ki jih ima so predvsem:
Za ogled celotnega odgovora je potrebna
PRIJAVA!