Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

OZS bo dobila novega predsednika

30. 06. 2022
Avtor: Mira Črešnar

Prihodnji ponedeljek, 4. julija, bo volilna skupščina izvolila novega predsednika Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Dosedanjemu predsedniku Branku Mehu, ki je bil na čelu zbornice devet let, se namreč izteče mandat. Za mesto predsednika OZS se tokrat poteguje osem kandidatov.

Novi predsednik OZS bo izvoljen za mandatno obdobje 2022–2026. Izvolila ga bo skupščina OZS, ki je najvišji organ upravljanja zbornice in sestoji iz 92 poslancev, predstavnikov 62 območnih zbornic in 30 strokovnih sekcij.

Kandidature za predsednika OZS je do 27. maja oddalo osem kandidatov, ki jih objavljamo po abecednem vrstnem redu: Blaž Cvar, Branko Goričan, Marko Kajzer, Alojz Kovšca, Ivan Meh, Bogdan Oblak, Peter Pišek in Bojan Železnik.

Programe in predstavitve kandidatov za predsednika OZS najdete na tej povezavi.

Prihodnji ponedeljek bodo sočasno potekale tudi volitve članov nadzornega odbora OZS. Kandidati za mesto v nadzornem odboru so: Hugo Carli, Karlinca Delbello, Marko Dolinšek, Frančišek Eder, Petra Filipič, Sandra Gomboc, Andrej Kos, Saša Kovačev, Javorka Križman, Nataša Mikulin, Dušan Presetnik in Aleš Pulko.

Zaradi slabih epidemioloških razmer bo seja skupščine potekala v Kongresnem centru Four Points by Sheraton v Ljubljani in ne v prostorih OZS, kot je bilo sprva načrtovano. Po seji skupščine (predvidoma popoldne) bomo medije seznanili, kdo bo novi predsednik OZS.

 

 

Preberite tudi