Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Novice - Sekcija fotografov

novica Strokovno srečanje fotografov v Sežani, 19. in 20. novembra 2022

Spoštovani člani!


Svet fotografije prinaša  izjemno veliko hitrih sprememb, kar pomeni, da moramo nujno nenehno slediti trendom, ohranjati in nadgrajevati kreativnost s stalnim izobraževanjem.
Zato vas vljudno vabimo na strokovno srečanje fotografov v Sežano. Srečanje bo potekalo na Šolskem centru Srečka Kosovela Sežana, Višja strokovna šola, Kraška ulica 2, v Sežani in sicer 19. in 20. novembra 2022.

Tokrat nam bo prvi dan predstavila delavnico transferja na kamen (fotografija na kamen), ki jo bo vodila  Katarina Sadovski, mag. fotografije. Zvečer bo poskrbljeno za druženje, skupaj bomo šli z avtobusom na ogled vinske kleti  Orel, kjer bo voden ogled kleti in degustacija 5 vrhunskih vin ob spremljavi domačij suhomesnatih izdelkov.

Drugi dan bo sledilo predavanje Mance Šalehar, ki bo predstavila kako lahko izkoristite različne kanale za povečanje prodaje za fotografe in predstavitev aktivnosti sekcije glede fotografiranja za dokumente.
 

PROGRAM SREČANJA : 19.11.2022


13.30 – 14.00   Registracija in kavica 
14.00 –14.05    Pozdravni nagovor, Katarina Podgoršek, predsednica Sekcije fotografov pri OZS
14.05 –15.30    Predstavitev ključnih modelov NIKON brezzrcalnega sistema Z, Andrej Korenč
15.30 – 18.20    Delavnica transferja na kamen, (fotografija na  kamen) mag. fotografije Katarina Sadovski,  
                               fotografinja in predavateljica na Višji  strokovni šoli Sežana

Ne  pozabite s seboj vzeti 3 fotografije, da jih boste posredovali gospe Katarini Sadovski – predavateljici, da boste skupaj pripravili fotografijo na kamen

18.20 - 20. 45   Z avtobusom ogled vinske kleti Orel in vodena degustacijo 5 vrhunskih vin ob spremljavi  
                              domačih suhomesnatih izdelkov
21.00 – 23.00    Večerja v hotelu Prunk

 

PROGRAM SREČANJA : 20.11.2022
 
9.00-11.00       V 2. urni delavnici se bomo naučili kako lahko izkoristimo različne kanale za povečanje prepoznavnosti in povečanje prodaje za fotografe.
Seznanili se bomo:
● kako identificirati ciljne skupine, ki bodo od nas kupovale in kje jih najdemo in nagovorimo.
● kako uspešno promovirati sebe kot blagovno znamko.
● kako uporabiti družbena omrežja za promocijo in pridobivanje novih povpraševanj.
● s primeri uspešnega gverila marketinga in kako lahko s to strategijo dosežemo prepoznavnost.
● praktične primere dobrega marketinga na področju fotografov.
● ustvarili primer dobre kampanje za področje fotografov.
Manca Šalehar

11.15 - 12.00  Aktivnosti sekcije fotografov pri OZS glede fotografiranja dokumentov,
Katarina Podgoršek

12.30 Zaključek srečanja

Prijava tukaj

 

novica Predlog Zakona o optimizaciji izdaje in uporabe identifikacijskih dokumentov

Ministrstvo za notranje zadeve je pripravilo Predlog Zakona o optimizaciji izdaje in uporabe identifikacijskih dokumentov, ki je v javni obravnavi.

novica Nov Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2

V Uradnem listu RS št. 142/2021 je bil danes objavljen Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Odlok, ki začne veljati v ponedeljek 6. septembra 2021, združuje ureditve več prej ločenih odlokov v zvezi z omejevanjem in obvladovanjem nalezljive bolezni COVID-19, kot so izpolnjevanje PCT pogoja za ponudnike in osebe, ki se udeležujejo dejavnosti, uporabo zaščitnih mask, samotestiranje, kritje stroškov in vpogled v dokazila o izpolnjevanju PCT pogoja itn.

novica Vabimo vas na seminar, kjer bodo predstavljene novosti, ki jih prinaša Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki je bila sprejeta letos.

Strokovna sekcija grafičarjev in fotografov pri OZS organizira brezplačno izobraževanje. Vabimo vas na seminar, kjer bodo predstavljene : "Novosti, ki jih prinaša Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki je bila sprejeta 8. aprila 2021" organizira sekcija grafičarjev in fotografov v sredo 19. 5.2021 ob 13.00 uri, preko spleta.

novica Uredba o embalaži in odpadni embalaži

Vlada je 8.4.2021 sprejela Uredbo o embalaži in odpadni embalaži, ki je izvedbeni predpis na podlagi novele Zakona o varstvu okolja (ZVO-1J).

novica Novi odloki Vlade RS, ki stopajo v veljavo

Vlada je na svoji zadnji dopisni seji sprejela vrsto odlokov, ki bodo vplivali na naše poslovno in zasebno življenje. Danes jih je objavila tudi v uradnem listu. Navajamo ključne odloke za izvajanje dejavnosti in povezave na uradni list, v nadaljevanju prispevka pa lahko najdete tudi povzetke vsebin posameznih odlokov in njihove veljavnosti.

novica Odprto pismo ministru za zdravje Janezu Poklukarju

Spoštovani gospod minister Janez Poklukar,  v tem tednu naj bi skupaj z vlado ponovno pretresali vladni semafor in se odločali o nadaljnjem zaostrovanju ali sproščanju ukrepov. V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ki zastopa interese malih obrtnikov in podjetnikov, si želimo, da bi pri sprejemanju končne odločitve upoštevali tudi argumente malega gospodarstva, ki predstavlja hrbtenico slovenskega gospodarstva.

novica Meh Ciglerju Kralju: Ne pristajamo na zapiranje malih obrtnikov in podjetnikov!

Člani Upravnega odbora Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) so na današnji seji gostili ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja in ga pozvali, naj vlada dovoli delati tudi malim obrtnikom in podjetnikom. Člani so bili soglasni, da ne pristajajo na zapiranje malega gospodarstva, medtem ko lahko velika proizvodna podjetja nemoteno poslujejo.  

novica Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

Z namenom omejitve gibanja prebivalstva ter zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 je vlada izdala nov Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, z  veljavnostjo od 1. do vključno 11. aprila 2021.
Pišite nam