Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Vabimo vas na seminar, kjer bodo predstavljene novosti, ki jih prinaša Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki je bila sprejeta letos.

13. 05. 2021
Avtor: Adrijana Poljanšek

Strokovna sekcija grafičarjev in fotografov pri OZS organizira brezplačno izobraževanje.

 

Vabimo vas na seminar, kjer bodo predstavljene novosti, ki jih prinaša Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki je bila sprejeta v aprilu letos.


8. aprila 2021 je bila sprejeta nova Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki vsem podjetjem, ki dajejo na trg Republike Slovenije izdelke v embalaži, nalaga obveznost ravnanja z embalažo. To med drugim pomeni, da se morajo vključiti v shemo ravnanja z odpadno embalažo. Z navedeno uredbo se ukinja količinski prag 15 ton dane embalaže letno na trg v Sloveniji za nastanek obveznosti plačila stroškov ravnanja z odpadno embalažo.
Na seminarju boste izvedeli ali ste morda zavezanci in ste najkasneje do 24.5. 2021 dolžni skleniti pogodbo z družbo za ravnanje z odpadno embalažo (DROE), vodenje evidenc … kdo mora poročati, če sami kupujemo izdelke v embalaži izven Slovenije …

Za podjetja, ki vse kupujejo v Sloveniji in tudi servisno embalažo, ni nobenih novosti in dodatnih obveznosti po novi uredbi, saj velja, da mora odgovornost za embalažo prevzeti tisti, ki embalirano blago daje prvič na trg v RS. V primerih servisne embalaže pa imajo obveznost plačila proizvajalci oz. uvozniki te embalaže.

"Novosti, ki jih prinaša Uredba o embalaži in odpadni embalaži, ki je bila sprejeta 8. aprila 2021" organizira sekcija grafičarjev in fotografov bodo predstavljene,

v sredo 19. 5.2021 ob 13.00 uri, preko spleta.

Program in vsebina predavanja: (19.5.2021 od 13:00 ure do 14:00 ure)

Vsebina:
- Novosti, ki jih prinaša Uredba o embalaži in odpadni embalaži
- kdo so zavezanci,
- kakšne so obveznosti zavezanca /vodenje evidenc, poročanje za leto 2021
- načini izpolnjevanja obveznosti
- kdo je dolžan plačevati embalažnino
- roki za izpolnitev obveznosti v letu 2021, kdo mora imeti pogodbo z družbo za ravnanje z odpadno embalažo

 

Predavala bo mag. Katarina Železnik Logar, IVD Maribor.

Link do webinarja prejmete v sredo dopoldne, le  na podlagi prijave.

Prisrčno vabljeni.

Kotizacija: za člane in njihove zaposlene je kotizacija brezplačna. Za nečlane je cena 55 € z ddvjem.

Kontakt:
Sekretaka sekcije Adrijana Poljanšek, 01 58 30 826, Adrijana.poljansek@ozs.si

Preberite tudi