Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
sekcija-gradbincev

Sekcija gradbincev

Izmed vseh članov Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije se jih preko 9.000 (zaposlujejo pa še približno 20 tisoč delavcev) ukvarja z gradbeništvom. Gradbeno področje pokriva več sorodnih sekcij. V Sekciji gradbincev je združenih preko 4.000 izvajalcev gradbenih del in zaključnih del v gradbeništvu, ostali pa so člani drugih strokovnih sekcij s tega področja.

Usmeritev dela Sekcije gradbincev je bila že ob ustanovitvi prevsem sodelovanje pri oblikovanju, spreminjanju in dopolnjevanju zakonodaje in predpisov, ter drugih pogojev, ki se nanašajo na dejavnost članov sekcije. Sekcija je aktivna tudi pri spremljavi oz. pripravi normativov za gradbena dela, pri oblikovanju cen in pospeševanju uvajanja sodobnih tehnoloških dosežkov, razvijanju dobrih poslovnih običajev in obveščanju članov sekcije in javnosti o delu sekcije in o vseh dogajanjih in novostih s področja gradbeništva. Pomembna je njena skrb za redno in dopolnilno izobraževanje članov in njihovih zaposlenih ter aktivno vključevanje v prenovo programov za poklicno izobraževanje. Vzporedno tečejo tudi aktivnosti pri izvajanju mojstrskih izpitov. Sekcija za svoje člane in njihove zaposlene organizira oglede specializiranih sejmov, predvsem v tujini.

V zimskem obdobju vsako leto sekcija organizira dvodnevno strokovno srečanje, na katerem gradbinci dobijo nove koristne informacije s področja njihovega delovanja in se pogovorijo o problematiki s katero se srečujejo vsakodnevno pri svojem delu. Zaradi velikega števila članov sekcije gradbincev in zaradi različnih vrst del, s katerimi se ukvarjajo, je upravni odbor sekcije sklenil, da bo za posamezna področja dejavnosti članov imenoval odbore. Tako v sklopu sekcije delujejo naslednji odbori: odbor polagalcev keramičnih oblog, odbor pečarjev, odbor izvajalcev gradbenih del in odbor izvajalcev suhomontažnih del. Zaradi lažjega informiranja in bolje organiziranega delovanja čimvečjega števila gradbincev, bo sekcija tudi v prihodnje podpirala ustanavljanje gradbenih sekcij v območnih obrtnih zbornicah oziroma v regijah.

Sekcija gradbincev je oblika organiziranosti v OZS, ki združuje člane v isti dejavnosti - njen položaj in način delovanja je določen v Statutu OZS, posebej pa še v poslovniku sekcije. Poslovnik določa način dela sekcije in njene organe, način volitev ter pravice in dolžnosti članov. Sekcija ima upravni odbor in skupščino sekcije, ki jo sestavljajo poslanci iz gradbene dejavnosti pri območnih obrtnih zbornicah. Upravni odbor ima neprofesionalnega predsednika ter podpredsednika in sekretarja sekcije. Upravni odbor sekcije šteje 11 članov.

Predsednik sekcije, ki je istočasno tudi predsednik upravnega odbora je Zoran Simčič iz Kanala (OOZ Nova Gorica), 041/759 781, e-pošta: zoran.simcic@siol.net

Sekretarka sekcije je Mateja Kroflič, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Celovška 71, Ljubljana, tel. 01/583 05 40, mob.: 041/712 535, e-pošta: mateja.kroflic@ozs.si
 

Program dela Sekcije gradbincev