Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Informativne cene, normativi, priročniki - Sekcija gradbincev

PRIROČNIK ZA VODENJE GRADENJ

Na strokovnih sekcijah pri OZS s področja gradbeništva, smo pripravili PRIROČNIK ZA VODENJE GRADENJ, ki je zbir pomembnih zakonskih določil in predpisov v povezavi z vodenjem gradenj. Priročnik se sproti dopolnjuje s spremembami veljavnih predpisov.

Na spodnji povezavi priročnik lahko berete ali tudi natisnete.

Priročnik je interno gradivo strokovnih sekcij pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.

Gradivo je namenjeno predvsem vodjem gradnje, vpisanim v imenik vodij del pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, seveda pa tudi vsem izvajalcem del, članom OZS.

Ob strokovnem srečanju v Moravskih Toplicah, konec februarja 2023, je sekcija idala 2. izdajo Priročnika za vodenje gradenj, ki pa še vedno ni vsebinsko zaključena, ker v vsebini priročnika niso predstavljeni vsi izvršilni predpisi po Gradbenem zakonu (GZ-1), saj država zamuja z njihovim sprejemom. 

Pričakujemo lahko, da bodo Vlada in pristojna ministrstva v kratkem sprejeli še Uredbo o gradbiščih in Pravilnik o podrobnejši vsebini dokumentacije in obrazcih, povezanih z graditvijo objektov.

Vsebina 2. izdaje Priročnika za vodenje gradenj / kazalo

Celotna vsebina 2. izdaje priročnika je za člane OZS dosegljiva na zaprtih straneh OZS, v zavihku PRIROČNIK ZA VODENJE GRADENJ, na katere lahko dostopajo člani s svojim geslom, oziroma priročnik v PDF lahko člani naročijo pri sekretarju sekcije na elektronski naslov: janko.rozman@ozs.si   

 

Sekcija gradbincev je kot strokovno pomoč članom pri opravljanju dejavnosti izdala več drugih publikacij, ki jih lahko naročite na spodnjih obrazcih.

 
Tolerance v gradbeništvu
Pravila za merjenje in obračun gradbenih del
Strokovna pravila za pečarska dela
Strokovna pravila za keramičarske obloge na balkonih in terasah
 
 

Obrazec za naročilo toleranc v gradbeništvu

Obrazec za naročilo pravil za merjenje in obračun

Obrazec za naročilo strokovnih pravil za pečarska dela

Obrazec za naročilo strokovnih pravil za keramičarske obloge na balkonih in terasah

 

 

Informativne cene  

Sekcija gradbincev in njeni odbori: Odbor izvajalcev gradbenih del, Odbor izvajalcev suhomontažnih del, Odbor polagalcev keramičnih oblog in Odbor pečarjev, spremljajo gibanja cen in pripravljajo informativne cenike za svoja področja.

 

Informativne cene za gradbena dela

Informativne cene za keramičarska dela

informativne cene za suhomontažerska dela

 

Informativni ceniki zaenkrat niso dostopni (uradno ne obstajajo več).  

 
Normativi za gradbena in zaključna gradbena dela 

 

Sekcija gradbincev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije je normative za gradbena dela in zaključna gradbena dela začela pripravljati že v letu 2004. Osnova so bili normativi iz nekdanje skupne države in njihova nadgradnja z novimi tehnologijami. Poleg normativov so bila izdelana tudi Strokovna pravila za pečarska dela in Strokovna pravila za trajnostno izvedbo keramičnih oblog na balkonih in terasah.

Pripeti dokumenti:

Obrazec za naročilo gradbenih normativov

Obrazec za naročilo normativov za keramičarska dela