Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
sekcija-gradbincev

Strokovna pravila za pečarska dela

Strokovna pravila za pečarska dela

 

Priročnik Strokovna pravila za pečarska dela, je nedvomno prva tovrstna strokovna literatura, ki se nanaša na področje te obrtne dejavnosti pri nas.

 

Pravila so namenjena pečarskim izdelkom, ki se izdelujejo izključno na obrtniški način, torej ročno. Nastanku teh pravil je botrovalo spoznanje, da je prav zaradi pomanjkanja literature v preteklem obdobju prihajalo v stroki do različnih pogledov že pri najosnovnejših vsebinah in celo pri sami terminologiji.

 

Strokovna pravila so namenjena izvajalcem pečarskih del  kot vodilo in napotilo pri posameznih izvedbah. Prav tako pa bodo lahko koristno služila tudi projektantom, učiteljem v strokovnih šolah, kandidatom za mojstrske izpite pa tudi končnim uporabnikom. Ker so vsebini dodani vsi aktualni standardi, normativi in odredbe z področja ogrevanja  in graditve objektov bo to gradivo tudi ustrezna podlaga in pripomoček za sodne izvedence in cenilce.

 

Obrazec za naročilo Strokovnih pravil za pečarska dela