Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica Izhodna poslovna delegacija v ZDA

 Izhodna poslovna delegacija v ZDA

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Sekcija za gostinstvo in turizem v sodelovanju z Slovensko-ameriškim gospodarskim združenjem (SABA)  organizirajo izhodno poslovno delegacijo z namenom pridobivanja novih idej in znanj ter mreženja podjetij (B2B srečanj) s poudarkom na  predstavitvi slovenske kulinarike v ZDA, promocije Slovenije ter znamke Gostilne Slovenija.

Okvirni termin: začetek novembra 2019

Država in kraj: Združene države Amerike, Cleveland

 

Organizator: Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Sekcija za gostinstvo in turizem v sodelovanju z Slovensko-ameriškim gospodarskim združenjem (SABA).

 

Kontakt: Vlasta Markoja, 01/5830 571 vlasta.markoja@ozs.si

Poslovna delegacija bo potekala v Clevelandu, glede na izražen interes pa tudi v in nekaterih drugih ameriških zveznih državah (Ohio, Illinois in Pennsylvanija). Organizirali bomo večdnevni program, ki bo vključeval sestanke s poslovnimi partnerji, promocijo slovenske kulinarike tako pri slovenski skupnosti v ZDA, kot tudi v restavracijah, kjer se bodo s slovensko kulinariko in Slovenijo, kot turistično gastronomsko destinacijo seznanili Američani. Obeta se tudi velika možnost promocije s predstavitvitvijo slovenske kulinarike v enem od zasebnih klubov na tekmi Cleveland Cavalier in Dallas Mavericks z Luko Dončičem.

S ciljem iskanja novih priložnosti bomo organizirali sestanke z izbranimi poslovnimi partnerji glede na interes. Del poslovnega srečanja bo namenjen tudi spoznavanju novih idej, znanj in spretnosti z namenom dviga konkurenčnosti podjetij.

Stroške prevoza in letalskih vozovnic ter nočitev krijejo udeleženci sami. Ob tem naj vas opozorimo na možnost sofinanciranja preko Vavčerja za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino pri Javnem skladu Republike Slovenije za podjetništvo. Podjetje (z najmanj enim zaposlenim), ki se bo udeležilo izhodne poslovne delegacije, bo lahko neposredno na Javnem skladu RS za podjetništvo oddalo vlogo za povračilo stroškov poti - letalo in nastanitev in sicer v višini 60% od celotnega zneska pri čemer DDV ni upravičen strošek. Iz enega podjetja bo mogoče uveljavljati povračilo za dve zaposleni osebi (lastnika ali zakonitega zastopnika ali zaposlenega v podjetju). Za vavčerje lahko zaprosijo mikro, majhna in srednje velika podjetja. Vlogo je potrebno oddati čimprej in vloga mora biti odobrena že pred izvedbo izhodne poslovne delegacije.   

Slovenci v Clevelandu  - največji delež od 300.000 Slovencev, ki živijo v severni Ameriki, živi v Clevelandu. Tam imajo svoja društva, v katerih ohranjajo kulturno izročilo svoje domovine. Kljub temu, da večina ne govori več slovensko, se mnogi od njih še čutijo Slovence in se tako tudi javno opredeljujejo.

Preliminarne prijave zbiramo do 10. oktobra 2019 oziroma do zapolnitve prostih mest na naslov Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Celovška 71, 1000 Ljubljana oziroma na naslov vlasta.markoja@ozs.si

Na tej osnovi prejmete program delegacije. Število mest je omejeno!

novica Prestavljeno -Vabilo na ogled novosti Electrolux professional, Pordenone - 3.9.2019
Strokovna ekskurzja je prestavljena na spomladanski čas! Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS in Sekcija vzdrževalcev tekstilij pri OZS vas vabita na ogled tovarne Electrolux. Odhod avtobusa ob 5.00 uri iz dogovorjenega mesta v Ljubljani. Vožnja po avtocesti čez mejni prehod do Pordenona. Okoli 9.30 ure prihod v tovarno Electrolux Professional, kjer si boste ogledali novosti s področja gostinske opreme in kemičnega čiščenja. Po predhodnem dogovoru se bomo razdelili v dve skupini; kemično čiščenje (pranje) ter gostinski del. Obe skupini bosta imeli splošno predstavitev in predstavitev novosti na posameznem področju. Del programa ogleda je tudi skupen (glavna predstavitev, kosilo in ogled tovarne).
novica SPS je objavil spremembo dveh vavčerskih javnih pozivov in hkrati začasno zapira dva javna vavčerska poziva
Slovenski podjetniški sklad je objavil spremembo dveh vavčerskih javnih pozivov in hkrati začasno zapira dva javna vavčerska poziva
novica Končno lahko pričakujemo poenostavitve glede obratovalnega časa za gostince
4.7.2019 sva se predstavnici Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS (Mojca Trnovec, članica UO sekcije in Vlasta Markoja) udeležili skupnega sestanka ključnih deležnikov za poenostavitev zakonodaje s področja obratovalnih časov za gostince. In glede na ključne predloge MGRT se gostincem zagotovo obetajo poenostavitve. Sekcija za gostinstvo in turizem je bila ena ključnih pobudnikov za fleksibilnejši obratovalni čas in spremembo pravilnika.
novica Slovenski podjetniški sklad objavil javne pozive za 11 vavčerjev
Mikro, malim in srednje velikim podjetjem (v nadaljevanju MSP) bo program spodbud malih vrednosti, ki ga izvaja Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS), omogočil bistveno poenostavljen dostop do sofinanciranja posameznih storitev s pomočjo katerih bodo krepila svojo konkurenčnost in kompetence.
novica Dovoljenja za prodajo tobačnih in povezanih izdelkov morajo biti na VIDNEM MESTU v poslovnem prostoru
Večina članov je že prejela dovoljenja za prodajo tobačnih in povezanih izdelkov.
novica Ne pozabite do 1.aprila ponovno kategorizirati nastanitveni obrat
Vsi nastanitveni obrati morajo kategorijo nastanitvenega obrata uskladiti z določbami tega pravilnika do 1. aprila 2019, razen nastanitveni obrati, ki jim je kategorijo dodelil ocenjevalec nastanitvenih obratov – le-tem velja kategorija do izteka veljavnosti. Poleg uvedbe standardov Hotelstars za hotele in posodobitve standardov za vse ostale vrste nastanitvenih obratov Pravilnik ureja razmere na področju ocenjevanja nastanitvenih obratov. Nov Pravilnik o kategorizaciji nastanitvenih obratov Pravilnik o kategorizaciji nastanitvenih obratov (Uradni list RS, št. 22/18 in 5/19) , ki je bil objavljen 4. aprila 2018 je stopil v veljavo 1. oktobra 2018. Ključna novost pravilnika je uvedba standardov Hotelstars za hotele in posodobitev standardov za ostale nastanitvene obrate.
Pišite nam