Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Predstavitev sekcije za gostinstvo in turizem

V Sekciji za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije je združenih okoli 1.500 članov, ki se, ukvarjajo z gostinstvom in turizmom.

Usmeritev dela Sekcije za gostinstvo in turizem je predvsem sodelovanje pri oblikovanju, spreminjanju in dopolnjevanju zakonodaje in predpisov, ter drugih pogojev, ki se nanašajo na dejavnost članov sekcije. Sekcija je aktivna tudi pri obveščanju članov sekcije in javnosti o delu sekcije in o vseh dogajanjih in novostih s področja gostinske zakonodaje. Pomembna je njena skrb za redno in dopolnilno izobraževanje članov in njihovih zaposlenih ter aktivno vključevanje v prenovo programov za poklicno izobraževanje. Vzporedno tečejo tudi aktivnosti pri izvajanju mojstrskih izpitov. Sekcija za svoje člane in njihove zaposlene organizira tudi oglede specializiranih sejmov, predvsem v tujini.

Sekcija glede na aktualno problematiko organizira posamezna izobraževanja ter regijske sestanke gostincev, saj so mnenja članov po regijah zelo pomembna za usmeritev in delo sekcije. Pristojna ministrstva opozarja na problematiko, na katero opozarjajo gostinci ter zahteva spremembe predpisov z namenom poenostavitev in zmanjšanja administrativnih obveznosti.

V mesecu novembru sekcija vsako leto organizira tradicionalno Strokovno srečanje gostincev, na katerem gostinci dobijo nove koristne informacije s področja njihovega delovanja in se pogovorijo o problematiki s katero se srečujejo vsakodnevno pri svojem delu. Zaradi lažjega informiranja in bolje organiziranega delovanja čimvečjega števila gostincev, bo sekcija tudi v prihodnje podpirala ustanavljanje gostinskih sekcij v območnih obrtnih zbornicah oziroma v regijah.

Sekcija za gostinstvo in turizem je oblika organiziranosti v OZS, ki združuje člane v isti dejavnosti - njen položaj in način delovanja je določen v Statutu OZS, posebej pa še v poslovniku sekcije. Poslovnik določa način dela sekcije in njene organe, način volitev ter pravice in dolžnosti članov. Sekcija ima upravni odbor, ki šteje 11 članov. Upravni odbor ima neprofesionalnega predsednika ter dva podpredsednika.

Predsednica sekcije, ki je istočasno tudi predsednica upravnega odbora je Patricija Furlan, Nova Gorica,
gsm.: 051/323 912, e-pošta: osterija.branik@gmail.com.

Sekretarka sekcije je Vlasta Markoja, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Celovška 71, Ljubljana, tel. 01/583 05 71, mob.: 030/601 689, e-pošta: vlasta.markoja@ozs.si