Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcija za gostinstvo in turizem - prva stran

sekcija-za-gostinstvo-in-turizem

Gospodarska delegacija v Francijo/Pariz 2022

29. 07. 2022
Avtor: Vlasta Markoja

VABILO - Gospodarska delegacija PARIZ 2022

 

Izhodna poslovna gospodarska delegacija v Francijo/Pariz 2022

 

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Sekcija za gostinstvo in turizem v sodelovanju z združenjem JRE Slovenija organizira gospodarsko delegacijo v Pariz s ciljem krepitve sodelovanja s partnerji in pridobivanjem novega znanja od top chefov in seznanitev z razmerami v gostinstvu v francoskem poslovnem okolju. Omogočeno bo tudi srečanje (B2B) s potencialnimi francoskimi partnerji. S ciljem iskanja novih priložnosti bomo organizirali sestanke z izbranimi poslovnimi partnerji glede na interes. Del poslovnega srečanja bo namenjen tudi spoznavanju novih idej, znanj in spretnosti z namenom dviga konkurenčnosti podjetij.

 

Termin: 5.9. – 7.9.2022

Država in kraj: Francija, Pariz

Organizator: Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Sekcija za gostinstvo in turizem v sodelovanju z združenjem JRE Slovenija.

Kontakt in dodatne informacije: Vlasta Markoja, 01/5830 571 vlasta.markoja@ozs.si

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Sekcija za gostinstvo in turizem vabi predstavnike slovenskih restavracij in gostiln k udeležbi v gospodarski delegaciji, ki bo potekala od 5.-7. septembra 2022 v Parizu.


Vabimo vas, da se delegacije udeležite!

OKVIRNI PROGRAM DELEGACIJE:

 

OKVIREN PROGRAM

Nedelja, 4.9.

Odhod iz Slovenije v Pariz

Ponedeljek, 5.9.

  • 15.00 Poslovno kosilo s predstavniki JRE-Francija in mreženje – izmenjava primerov dobrih praks, sestanki z dobavitelji (B2B)

Torek, 6.9.

  • 8.15 Prihod v Ecole Ducasse in nagovor vodje
  • 8.30 – 12.30   Masterclass s chefom Julienom Mercierjem (Ecole Ducasse)
  • 12.30-13.15 Ogled Ecole Ducasse kampusa
  • 13.15-14.30 Poslovno kosilo v Adour Restaurant in neformalno mreženje
    14.45-15.45 Transfer do Alain Ducasse Manufakturo (v center Pariza)
  • 16.00 – 18.00

Ogled Manufacture de Cafe

Ogled Manufacture de Glace

Ogled Manufacture Chocolat Alain Ducasse

Mreženje z dobavitelji in izdelovalci.

Sreda, 7.9.

· Opcijsko: Obiski poslovnih partnerjev v Parizu – B2B (šampanjske kleti) (predhodni dogovori s podjetji)

· Obisk restavracije s predstavitvijo primera dobre prakse (povezava z lokalni dobavitelji, managiranje restavracije, kako zadržati kader, opcije sodelovanje pri skupnih evropskih projektih)

Četrtek, 8.9.

· Odhod proti Sloveniji

 

Poslovna delegacija bo potekala v Parizu,

OKVIRNI STROŠKI:

- Stroške prevoza in letalskih vozovnic ter nočitev krijejo udeleženci sami. Prevoz organizira turistična agencija Kompas (kontakt: robert.divjak@kompas.si), ki jo kontaktirate direktno po potrditvi podjetja v gospodarski delegaciji. Okvirni stroški prevoza so 350€ na osebo. Nastanitev organizira vsak udeleženec sam, zato so stroški odvisni od vrste nastanitev.

- Poseben pogoj: poslovne delegacije in masterclassa pri Ecole Ducasse se lahko udeležijo visoko kvalificirani chefi z najmanj 3 leti izkušenj v fine dinningu

- Dodatni stroški masterclassa: 2000€/osebo, krijejo udeleženci sami.

 

PRIJAVA:

Prijave zbiramo do 5. avgusta 2022 oziroma do zapolnitve prostih mest na naslov Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Celovška 71, 1000 Ljubljana oziroma na naslov vlasta.markoja@ozs.si.

V prijavi obvezno navedite:
- naziv in naslov podjetja,
- davčno številko podjetja
- ime in priimek udeleženca in
- za posameznega udeleženca kratko referenco, ki je skladna s pogoji

Pri tem bomo poleg vrstnega reda prijav upoštevali tudi relevantnost podjetij oziroma udeležencev glede na dodaten pogoj (visoko kvalificirani chefi z najmanj 3 leti izkušenj v fine dinningu). Po izteku roka za prijave bomo za udeležence delegacije pripravili podrobnejše informacije o programu gospodarske delegacije. Število mest je omejeno!

Ob tem naj vas opozorimo na možnost sofinanciranja preko Vavčerja za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino pri Javnem skladu Republike Slovenije za podjetništvo. Podjetje (z najmanj enim zaposlenim), ki se bo udeležilo izhodne poslovne delegacije, bo lahko neposredno na Javnem skladu RS za podjetništvo oddalo vlogo za povračilo stroškov poti - letalo in nastanitev in sicer v višini 60% od celotnega zneska pri čemer DDV ni upravičen strošek. Iz enega podjetja bo mogoče uveljavljati povračilo za največ dve zaposleni osebi (lastnika ali zakonitega zastopnika ali zaposlenega v podjetju).  Pri oddaji vloge za koriščenje vavčerja je na SPS potrebno predložiti potrdilo o udeležbi v gospodarski delegaciji. Za vavčerje lahko zaprosijo mikro, majhna in srednje velika podjetja. Več informacij   

 

** École Ducasse is a culinary school with a worldwide reputation for excellence in teaching culinary and pastry arts. By sharing the expertise and philosophy of the iconic Chef Alain Ducasse, we’ll let you turn your passion into a career.