Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Sekcija za gostinstvo in turizem - prva stran

sekcija-za-gostinstvo-in-turizem
PREBERITE REVIJO

Izšla je junijska številka revije Obrtnik podjetnik z redno prilogo Svetovalec

10. 06. 2024
Avtor: Anton Šijanec
PREBERITE REVIJO

Revija Obrtnik podjetnik je poslovna in strokovna revija namenjena obrtnikom in podjetnikom, ki spremlja dogajanje v poslovnem svetu, OZS in njenih strokovnih sekcijah. Prejemajo jo vsi člani naše stanovske organizacije, naročniki pa so tudi številna zasebna in druga podjetja, razne strokovne ustanove, sorodne zbornične organizacije in društva v domovini in tujini. Je največja poslovna revija v Sloveniji.

V junijski reviji Obrtnik podjetnik med drugim preberite...

19. Forum

Na Forumu je OZS vladi predstavila letošnje najpomembnejše zahteve ter jih pozvala k debirokratizaciji. Vlada sliši pozive k izboljšanju poslovnega okolja in bo nadaljevala prizadevanja za uveljavitev ustreznih ukrepov, je obrtnikom in podjetnikom na današnjem forumu zagotovil predsednik vlade dr. Robert Golob.

Davča reforma

Ministrstvo za finance je zadnje dni v maju predstavilo prvi paket predlogov davčnih sprememb. Medtem ko na ministrstvu pravijo, da s paketom naslavljajo izzive, kot sta dvig dodane vrednosti in produktivnosti, pa v OZS opozarjamo, da od davčnih sprememb pričakujemo ukrepe v smeri razbremenitev stroškov plač za vse zaposlene.

Avtoserviserji in zavarovalnice

Sekcija avtoserviserjev pri OZS že dlje časa opozarja na nevzdržen položaj svojih članov, ki so pri servisiranju vozil, za katere stroške poravnavajo zavarovalnice v škodnih primerih, postavljeni v podrejen položaj. Mnoge avtoserviserje so razmere že pripeljale na rob propada.

Razstava izdelkov dijakov

V okviru Tedna obrti in podjetništva so v Sokolskem domu v Škofji Loki pripravili razstavo izdelkov dijakov in dijakinj zaključnih letnikov Šolskega centra Škofja Loka. Najboljšim, ki sta jih izbrali strokovni komisiji, ena za področje lesarstva in druga za področje strojništva, je OOZ Škofja Loka podelila denarne nagrade.

Odprite aktualno številko revije Obrtnik podjetnik, junij 2024 >>>

 

Letošnje revije Obrtnik podjetnik:

Obrtnik podjetnik, junij 2024 >>>

Obrtnik podjetnik, maj 2024 >>>

Obrtnik podjetnik, april 2024 >>>

Obrtnik podjetnik, marec 2024 >>>

Obrtnik podjetnik, februar 2024 >>>

Obrtnik podjetnik, januar 2024 >>>

 

Letnik 2023

Obrtnik podjetnik, december 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, november 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, oktober 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, september 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, julij 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, junij 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, maj 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, april 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, marec 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, februar 2023 >>>

Obrtnik podjetnik, januar 2023 >>>

 

Arhiv starejših letnikov revije Obrtnik podjetnik >>>

Spletna stran revije in uredinštva >>>

Spletna stran Obrtnikov svetovalec>>>

Preberite tudi
VIZIONAR ŽE V ARHIVU

O viziji toplotnih črpalk, združevanju mladih obrtnikov in podjetnikov ter suhomontažni gradnji

V aktualni oddaji Vizionar – obrtnik in podjetnik smo obiskali podjetje Kronoterm iz Gomilskega. Vizionarska zgodba družinskega podjetja Kronoterm sega v leto 1976, ko je Rudi Kronovšek razvil prvo sanitarno toplotno črpalko. Danes je njegovo podjetje vodilno v proizvodnji toplotnih črpalk v Sloveniji in med desetimi največjimi v Evropi. Lani so ustvarili 36 milijonov evrov prihodkov, ves dobiček pa namenjajo za razvoj, saj so prepričani, da ima ogrevanje s toplotnimi črpalkami v prihodnosti še veliko potenciala. V studiu smo gostili Lea Andolška, predsednika Kluba mladih podjetnikov v Novem mestu, ki nam je predstavil svež veter in novo energijo, ki ju območne obrtno-podjetniške zbornice prinašajo mladi združeni v klube mladih obrtnikov in podjetnikov. Prvega so leta 2018 ustanovili na Ajdovskem, danes pa se klubi že vse bolj povezujejo tudi med seboj, saj se mladi namreč zavedajo, kako pomembni so mreženje, izmenjava dobrih praks in tudi medsebojna podpora. Svoj sanjski poklic so nam tokrat predstavili izvajalci suhomontažne gradnje, ki se ukvarjajo z zaključnimi deli v gradbeništvu in tudi sanacijo objektov. Biti morajo prilagodljivi in iznajdljivi, saj se delovne razmere razlikujejo glede na gradnjo objekta. Gre za najmlajšega med vsemi gradbenimi poklici, ki pa se hitro razvija. Dvajset dijakov, vpisanih na Srednjo šolo za gradbeništvo in varovanje okolja, pa ne bo imelo težav z iskanjem zaposlitve, saj delavcev s tem poklicem zelo primanjkuje.
10. 06. 2024