Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcija za promet - prva stran

sekcija-za-promet

novica Higienska priporočila za občasne prevoze potnikov

NIJZ je na prošnjo Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije in Gospodarske zbornice Slovenije pripravil higienska priporočila za občasne prevoze potnikov, ki so objavljena na

https://nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/obcasni_prevozi_23062020_za_splet_0.pdf

novica Izpolnjevanje pogojev za licenco Skupnosti po novi zakonodaji

Nova zakonodaja velja od 23. 11. 2019. Prehodno obdobje za licence Skupnosti, ki so bile izdane pred 23.11.2019 poteče 23.11.2020. Do takrat morajo imetniki licenc uskladiti izpolnjevanje pogoja glede upravljavca prevozov z novim zakonom. Nov pravilnik velja od 6. 8. 2020. Glede števila zaposlenih voznikov in ostalih zaposlenih velja prehodno obdobje do 1. 6. 2021.

novica LICENCE: sprejet nov pravilnik

Dne 22. 7. 2020 je bil v Uradnem listu RS, št. 102/20, objavljen Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o licencah za opravljanje prevozov v cestnem prometu. Pravilnik začne veljati 6. 8. 2020.

novica Predlogi OZS in GZS glede pogojev za pridobitev kredita iz posojilnega sklada

OZS in GZS predlagata pogoje v zvezi z posojilnim skladom za namen realizacije 39. člena Zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19.

novica Sprememba glede prevoza šolskih otrok od 14.7.2020

V Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPRCP-E), ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije (Ur. List RS, št. 92/2020) je objavljena sprememba glede prevoza šolskih otrok z vozili do osmih potnikov in enega voznika.

novica Pogoji pod katerimi lahko vozniki iz tretjih držav, ki delajo pri naših prevoznikih prestopajo mejo RS brez karantene

Vozniki lahko v skladu z določili 10. člena Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije, vstopajo v našo državo v povratku iz tretjih držav brez karantene v skladu s priloženimi navodili.

novica Posebna ponudba za nakup pnevmatik za člane OZS in GZS

Tudi v letošnjem letu smo skupaj z Združenjem za promet pri GZS pristopili k zbiranju najugodnejših ponudb za nakup pnevmatik.
Pišite nam