Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcija za promet - prva stran

novica Ureditev problematike zavarovanj, odjave vozil in lizingov

OZS in GZS sta ministru Jerneju Vrtovcu, ki vodi Ministrstvo za infrastrukturo posredovali dopis, v katerem ga prosita za pomoč in posredovanje pri problematiki zavarovanj, odjave vozil in lizingov.

Problematika_zavarovanj_odjava vozil_lizing.pdf

novica Potrebna skrb za poklicne voznike

OZS in GZS sta DARS, PETROL in OMV prosili, da voznikom blaga v teh težkih časih posvetijo veliko skrb in podporo pri opravljanju njihovega dela.

novica Pravilno izpeljan postopek odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov

Dejstvo je, da bo marsikateri delodajalec zaradi aktualnih kriznih razmer, ki jih povzroča koronavirus, zagotovo imel tako velike poslovne težave, da jih niti finančne spodbude, ki jih prinaša »interventni megazakon«, ne bodo odpravile v zadostni meri. Zato je dobro poznati osnovne značilnosti postopka odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov.

novica Veljavnost CEMT certifikatov in mesečnih CEMT dovolilnic

Obveščamo vas, da se zaradi trenutnih razmer, ki so posledica pandemije Covid 19, podaljša veljavnost CEMT certifikatov o skladnosti s tehničnimi in varnostnimi zahtevami za motorna vozila in priklopnike, ki se uporabljajo v sistemu multilateralne kvote CEMT dovolilnic, in sicer za certifikate, katerih veljavnost je potekla po 12. marcu se veljavnost podaljša do 30. junija 2020.

novica Informacija o izdaji potrdil za voznike tujce, ki niso državljani držav skupnosti

Sprejet je bil Zakon o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) (Ur.l. RS št. 36/20), ki že velja.

novica Slovenija sprejela odstopanja glede določil Uredbe (ES) 561/06

Republika Slovenija se je odločila za odobritev odstopanja od členov 6, 7 in 8 Uredbe 561/06: - v obdobju od 16.03.2020 do 14.04.2020, - tako za domače/notranje prevoze blaga kakor tudi za mednarodne prevoze blaga. Komisijo je o odstopanju obvestila z dnem 23.03.2020.
Pišite nam