Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcija za promet - prva stran

sekcija-za-promet

novica Promocija poklica voznik/voznica v cestnem prometu

Sekcija za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije je tudi na letošnjem MOS v Celju v sklopu Ulice obrti predstavila poklic voznika tovornega vozila in voznika avtobusa. Ulico obrti si je ogledalo več kot 2000 osnovnošolcev iz 40 osnovnih šol.
Zahvaljujemo se podjetju MAN Truck & Bus Slovenija d.o.o. in podjetniku Slavko Šega s.p., ki sta nam omogočila kvalitetno izvedbo promocije.

novica Prevozniki opozorili na pomanjkanje voznikov in dolgotrajne postopke pridobivanja delovnih dovoljenj

V okviru nacionalne strateške konference, ki sta jo 9. septembra organizirali sekciji za promet pri OZS in GZS, se je danes odvila okrogla miza na temo kadrovske problematike. Prevozniki so pristojne opozorili tudi na zamudne postopke pri pridobivanju delovnih dovoljenj.

novica Družba DKV Mobility je dosegla velik napredek pri izvajanju zaveze o podnebnih spremembah in na področju ESG

Poročilo o trajnostnem razvoju za leto 2021 kaže na znatno zmanjšanje emisij CO2 in dobro delovanje na področju dejavnikov ESG. Družba DKV Mobility, vodilna evropska platforma B2B za plačilne rešitve na cesti, je objavila poročilo o trajnostnem razvoju za leto 2021. V poročilu je med drugim prikazan pomemben napredek pri širjenju polnilnega omrežja in partnerskega omrežja za oskrbo z alternativnimi gorivi ter predstavlja cilje ESG (Environmental, Social, and Governance criteria) za leto 2025.

novica 100 voznikov za večjo prometno varnost

V okviru nacionalne preventivne akcije za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov, ki je julija potekala na Vranskem, so Sekcija za promet pri OZS in Združenje za promet pri GZS pod okriljem Agencije za varnost cestnega prometa ter parterji v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem organizirali brezplačni preventivni dogodek za prevoznike in voznike tovornih vozil ter avtobusov.

novica Prevozniki ostro nasprotujejo predlagani ureditvi odvoza pokvarjenih in poškodovanih osebnih vozil z avtocest in hitrih cest

Sekcija za promet pri OZS ostro nasprotuje predlaganim spremembam Zakona o cestah v delu, ki določa način odvoza pokvarjenih in poškodovanih vozil z avtocest in hitrih cest. Opozarja namreč, da bo predlagana ureditev, po kateri naj bi odvoz vseh vozil (tudi osebnih) lahko opravljali le koncesionarji upravljavca, povzročila dodaten kaos na naših cestah, uporabniki cest pa bodo prepuščeni v milost in nemilost koncesionarjev.
Pišite nam