Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Sekcija za promet - prva stran

sekcija-za-promet

novica Financiranje gospodarskih subjektov na področju cestnih prevozov – PROMET1

Na pobudo obeh prevozniških združenj je SID Banka za prevozna podjetja,  ki zaradi vpliva epidemije COVID-19 za poslovanje potrebujejo dodatna likvidnostna sredstva, pripravila poseben kredit:
- Kredit v višini od 100.000 € do 800.000 €.
- Financiranje do 85 % celotnih stroškov posla. 
- Dobo kreditiranja od 6 do 8 let.
- Moratorij na odplačilo glavnice je obvezen in znaša 2 leti. 
- Predvidena obrestna mera: 6-mesečni Euribor + nespremenljivi pribitek, določen s strani SID banke, ki je odvisen od zneska kredita, ročnosti, bonitete ter oblike zavarovanja. Najvišji nespremenljivi pribitek znaša 2 % letno.
- Najvišji znesek kredita (tj. 800.000 EUR) se zniža za znesek drugih državnih pomoči, ki so bile končnemu prejemniku dodeljene zlasti na podlagi oddelka 3.1. Začasni okvir za ukrepe državne pomoči v podporo gospodarstvu ob izbruhu COVID-19.
- Zavarovanje: poroštvo lastnikov gospodarske družbe in/ali drugo ustrezno zavarovanje. 

 

Več si lahko preberete na spletni strani: https://bit.ly/2XC24WA

novica Vabilo na konferenco "Trajnostni razvoj cestnega prometa"

Vljudno vabljeni na strateško nacionalno konferenco "Trajnostni razvoj cestnega prometa", ki bo potekala v petek, 10. 9. 2021, s pričetkom ob 10. uri, v Beli dvorani Term Šmarješke Toplice (Šmarješke Toplice 100, 8220 Šmarješke Toplice). Dogodek organizira Strokovna sekcija za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije in Ministrstvo za infrastrukturo.

novica Romunija - covid ukrepi

Romunija je sprejela lastno nacionalno klasifikacijo ogroženih območij, zato omejitve potovanj za Romunijo ne temeljijo na skupnem zemljevidu „prometnih luči EU“. • „Zelena“ območja: države, v katerih je kumulativna stopnja pojavnosti novih primerov COVID-19 v zadnjih 14 dneh nižja ali enaka 1,5 na 1000 prebivalcev; • „Rumena“ območja: države, v katerih je kumulativna stopnja pojavnosti novih primerov COVID-19 v zadnjih 14 dneh med 1,5 in 3 na 1000 prebivalcev; • „Rdeča“ območja: države, v katerih je kumulativna stopnja pojavnosti novih primerov COVID-19 v zadnjih 14 dneh večja ali enaka 3 na 1000 prebivalcev.

novica Vlada izdala Odlok o omejitvah in načinu izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji

Vlada je 22.7.2021 izdala Odlok o omejitvah in načinu izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji.

novica Odziv OZS glede spremembe vstopa v RS

Sekcija za promet pri OZS je danes naslovila pismo na predsednika vlade in na ministra za zdravje glede zaostritev pogojev vstopa v Republiko Slovenijo.
Pišite nam