Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Aneks št. 1 h Kolektivni pogodbi za cestni potniški promet Slovenije

11. JULIJ 2023  |   Dušan Bavec

V uradnem listu RS št. 74 z dne 7.7. 2023 je bil objavljen aneks št. 1 h Kolektivni pogodbi za cestni potniški promet Slovenije (Uradni list RS, št. 192/21, 38/22, 155/22), ki je dostopen na povezavi TU.

Aneks sicer začne veljati naslednji dan po objavi v uradnem listu, torej 8. 7. 2023, toda uporablja se že od 1. junija 2023 dalje.

S tem aneksom se spreminjajo najnižje osnovne plače po posameznih tarifnih razredih z veljavnostjo od 1.6.2023 dalje, spreminja pa se tudi povračilo stroškov prehrane med delom.

Kolektivna pogodba za cestni potniški promet Slovenije ima status celotne razširjene veljavnosti. Morebitno članstvo delodajalca v delodajalski asociaciji, ki je sicer podpisnik te kolektivne pogodbe, zaradi statusa razširjene veljavnosti sploh ni relevantno. Tako ta kolektivna pogodba velja za vse delodajalce, ki kot svojo glavno dejavnost opravljajo eno izmed dejavnosti:

- 49.310 Mestni in primestni kopenski potniški promet;

- 49.391 Medkrajevni in drug cestni potniški promet