Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

1. Regijska konferenca "Slovensko kmetijstvo in gastronomija" 2020

06. 01. 2020
Avtor: Vlasta Markoja

1. Vabilo na  1. regijsko konferenco »Slovensko kmetijstvo in gastronomija« 2020 – 20.1.2020

Vabimo vas na 1. regijsko konferenco »Slovensko kmetijstvo in gastronomija« 2020, na kateri sodeluje tudi Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS.

Pomembno, je da se gostinci, hotelirji, pridelovalci, predelovalci udeležite v čim večjem številu, saj lahko na konferenci med drugim tudi zberemo predloge, kaj bi bilo potrebno v obstoječi zakonodaji spremeniti in katere administrativne ovire odpraviti, da lahko pripomoremo k boljšemu medsebojnemu sodelovanju med kmetijami, pridelovalci, predelovalci, gostinci in hotelirji. Veseli bomo vaših pobud in predlogov.

Verjamemo, da lahko skupaj z vami v okviru nacionalnega projekta Slovenija – Evropska regija gastronomije 2021 skrajšamo poti »od njive do krožnika«.

 

Konferenca bo v ponedeljek 20.1.2020 v prostorih Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede, Univerza v Mariboru, Pivola 10, 2311 Hoče

Udeležba je brezplačna ob obvezni predhodni prijavi na spletni strani FKBV   

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-M---5g_bGvk15wvRq2t5twUaPzrls79ZSg9Wn1PfxW-Hkg/viewform

 

PROGRAM KONFERENCE Organizator; Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede, UM Maribor, v sodelovanju z delovno skupino Slovenija – evropska regija gastronomije 2021

Kraj; ponedeljek, 20.1.2020

FKBV, Pivola 10, 2311 Hoče

Program:

Registracija:  8.30-9.00
Strokovno srečanje: 9.00-12.00
Delovni odmor s tržnico lokalnih EKO pridelovalcev: 12.00-13.00
Okrogla miza: 13.00 – 14.30
Odprta razprava udeležencev: 14.30-15.00

Prva Regijska konferenca v organizaciji DS SERG2021 je namenjena strokovnemu spoznavanju proizvajalcev hrane (kmetije, kmetijska in živilska podjetja, zadruge) s HORECA sistemom, ter kanali za sodelovanje z namenom predstavitve možnosti medsebojnega sodelovanja za vzajemni razvoj v okviru nacionalnega projekta Slovenija – Evropska regija gastronomije 2021.

9.00-12.00 STROKOVNO SREČANJE

Na strokovnem srečanju bodo skozi spodnje predstavitve in zaključno okroglo mizo udeleženci predstavljali obema stranema možnosti in pogoje sodelovanja, kanale komuniciranja in priložnosti, ki se odpirajo na področju povezovanja kmetijstva, gastronomije in turizma v Sloveniji in ter doseganje ciljev DS SERG2021:

11.30 – 12.00 Razprava

12.00-13.00 Tržnica lokalnih EKO pridelovalcev

13.00-14.30  OKROGLA MIZA

Na okrogli mizi bodo povabljeni gosti poskušali odgovoriti na izzive in morebitne ovire pri sodelovanju, predstaviti kanale komuniciranja in priložnosti za obojestransko rast. Moderator okrogle mize; Marjan Cukrov, vodja DS SERG2021

  • Valdhuber, vinarji iz Svečine
  • Gašper Puhan, JRE Slovenija
  • Alenka Iskra, Kooperativa Dame
  • Branko Valenko, Kmetijska zadruga Ptuj
  • Janja Viher, INNO RURAL aplikacija
  • Marko Ponikvar, SLOREST
  • Tadeja Kvas Majer, MKGP
Preberite tudi