
1. Regijska konferenca "Slovensko kmetijstvo in gastronomija" 2020
Avtor: Vlasta Markoja
1. Vabilo na 1. regijsko konferenco »Slovensko kmetijstvo in gastronomija« 2020 – 20.1.2020
Vabimo vas na 1. regijsko konferenco »Slovensko kmetijstvo in gastronomija« 2020, na kateri sodeluje tudi Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS.
Pomembno, je da se gostinci, hotelirji, pridelovalci, predelovalci udeležite v čim večjem številu, saj lahko na konferenci med drugim tudi zberemo predloge, kaj bi bilo potrebno v obstoječi zakonodaji spremeniti in katere administrativne ovire odpraviti, da lahko pripomoremo k boljšemu medsebojnemu sodelovanju med kmetijami, pridelovalci, predelovalci, gostinci in hotelirji. Veseli bomo vaših pobud in predlogov.
Verjamemo, da lahko skupaj z vami v okviru nacionalnega projekta Slovenija – Evropska regija gastronomije 2021 skrajšamo poti »od njive do krožnika«.
Konferenca bo v ponedeljek 20.1.2020 v prostorih Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede, Univerza v Mariboru, Pivola 10, 2311 Hoče
Udeležba je brezplačna ob obvezni predhodni prijavi na spletni strani FKBV
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-M---5g_bGvk15wvRq2t5twUaPzrls79ZSg9Wn1PfxW-Hkg/viewform
PROGRAM KONFERENCE Organizator; Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede, UM Maribor, v sodelovanju z delovno skupino Slovenija – evropska regija gastronomije 2021
Kraj; ponedeljek, 20.1.2020
FKBV, Pivola 10, 2311 Hoče
Program:
Registracija: 8.30-9.00
Strokovno srečanje: 9.00-12.00
Delovni odmor s tržnico lokalnih EKO pridelovalcev: 12.00-13.00
Okrogla miza: 13.00 – 14.30
Odprta razprava udeležencev: 14.30-15.00
Prva Regijska konferenca v organizaciji DS SERG2021 je namenjena strokovnemu spoznavanju proizvajalcev hrane (kmetije, kmetijska in živilska podjetja, zadruge) s HORECA sistemom, ter kanali za sodelovanje z namenom predstavitve možnosti medsebojnega sodelovanja za vzajemni razvoj v okviru nacionalnega projekta Slovenija – Evropska regija gastronomije 2021.
9.00-12.00 STROKOVNO SREČANJE
Na strokovnem srečanju bodo skozi spodnje predstavitve in zaključno okroglo mizo udeleženci predstavljali obema stranema možnosti in pogoje sodelovanja, kanale komuniciranja in priložnosti, ki se odpirajo na področju povezovanja kmetijstva, gastronomije in turizma v Sloveniji in ter doseganje ciljev DS SERG2021:
11.30 – 12.00 Razprava
12.00-13.00 Tržnica lokalnih EKO pridelovalcev
13.00-14.30 OKROGLA MIZA
Na okrogli mizi bodo povabljeni gosti poskušali odgovoriti na izzive in morebitne ovire pri sodelovanju, predstaviti kanale komuniciranja in priložnosti za obojestransko rast. Moderator okrogle mize; Marjan Cukrov, vodja DS SERG2021
- Valdhuber, vinarji iz Svečine
- Gašper Puhan, JRE Slovenija
- Alenka Iskra, Kooperativa Dame
- Branko Valenko, Kmetijska zadruga Ptuj
- Janja Viher, INNO RURAL aplikacija
- Marko Ponikvar, SLOREST
- Tadeja Kvas Majer, MKGP