Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
GOSTINCI

Chef leta Gault&Millau Slovenija za 2023 je Janez Bratovž

12. 04. 2023
Avtor: Anton Šijanec
GOSTINCI

Pod okriljem svetovno znanega izvorno francoskega gastronomskega vodnika Gault&Millau, ki je začel delovati v že zgodnjih sedemdesetih, je Gault&Millau za Slovenijo prvič izšel leta 2018. Potrdil je, da je slovenska kulinarika dovolj napredovala, da jo lahko s ponosom postavi na svetovni zemljevid, predvsem pa v družbo svojih le dvanajstih obravnavanih regij.

 

Za razliko od kasnejšega Michelina vodnik Gault&Millau razmišlja dostopneje in vključuje veliko kategorij ter da chefom vedeti, da njihove kvalitete kdo opazi tudi izven obroka. Vedno prepoznava vzhajajoče talente in podpira tradicijo, povezanje hrane, vina in gosta ter obvladovanje slaščic.

 

Chef leta Gault&Millau Slovenija za 2023 je Janez Bratovž

galut bratovš

Med prvimi omenimo in iskreno čestitajmo Janezu Bratovžu iz JB restavracije, Ljubljana in podpredsedniku naše Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS, ki je tokrat prejel nagrado Chef leta Gault&Millau Slovenija za 2023, iskrene čestitke tudi ostalim nagrajencem in vsem, ki so v celotnem vodniku Gault&Millau Slovenija.

 

Najboljših 10 restavracij in 8 posebnih nagrad v 7 kategorijah za leto 2023

Letos so pri Gault&Millau Slovenija podarili kar dva naziva chefa tradicije, preprosto zato, ker sta oba tako prevzela s svojo zavzetostjo do ohranjanje bogate kulinarične dediščine regije, tesne povezave z lokalnimi kmetijstvom in surovinami, živili ter tudi tesne povezanosti z lokalno skupnostjo oziroma socialnim okoljem. Letošnji izbor je postregel tudi z nekaj svežimi, mladimi imeni, ki so na podelitvi požela bučen aplavz.

»Ponosni smo na vse naše že etablirane gostince, natakarje, sommelierje, ki iz leta v leto ohranjajo svojo kakovost in vrhunskost svojih restavraciji, a prav tako nas navdušujejo nova imena, ki si pot v slovensko in mednarodno gastronomijo šele utirajo. V Gault&Millau Slovenija smo prepričani, da je pomemben del našega poslanstva tudi v tem, da te prihajajoče zvezde prepoznamo, jih izpostavimo in spodbudimo njihovo uveljavljenost, saj imajo tako domači kot mednarodni javnosti za ponuditi ogromno dobrega in lepega,« je ob tej priložnosti dejala Mira Šemić, direktorica Gault&Millau Slovenija.

 

Nagrajenci po Gault&Millau Slovenija za 2023

 

NAJBOLJŠE RESTAVRACIJE:
Hiša Franko, Staro selo pri Kobaridu, 18/20, 4 kape
Gostilna Pri Lojzetu, Dvorec Zemono, Vipava, 17,5/20, 4 kape
Hiša Denk, Zgornja Kungota, 17,5/20, 4 kape
Ošterija Debeluh, Brežice, 17,5/20, 4 kape
Restavracija Strelec, Ljubljana, 17/20, 4 kape
Restavracija Mak, Maribor, 17/20, 4 kape
Restavracija Pavus, Grad Tabor Laško, 17/20, 4 kape
Grič, Šentjošt nad Horjulom, 17/20, 4 kape
JB restavracija, Ljubljana, 17/20, 4 kape
Restavracija Milka, Kranjska Gora, 17/20, 4 kape

CHEF LETA: Janez Bratovž, JB restavracija, Ljubljana

CHEF PRIHODNOSTI: Rok Martinčič, Gostilna Jež, Jagnjenica

CHEFA TRADICIJE: Ivica Evačić, Restavracija Hotela Marina, Izola in Matej Tomažič, Majerija, Slap

MLADI TALENT: Kristian Zule, Stara gostilna, Piran

NAJBOLJŠI SLAŠČIČAR: Naser Gashi, Ljubljana

NAJBOLJŠI POP: eVino bar, Ljubljana

NAJBOLJŠI SOMMELIER/NATAKAR: Miralem Junuzović, Bistro Štorja, Postojna

 

Čestitamo vsem prejemnikom nagrad kot tudi vsem, ki ste se z odlično, vrhunsko kulinariko dobili svoje mesto v celotnem vodniku Gault&Millau Slovenija.

 

Povezava na vodnik Gault&Millau Slovenija >>>