Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Izhodna gospodarska delegacija v ZDA

27. 09. 2019
Avtor: Vlasta Markoja

 Izhodna gospodarska delegacija v ZDA

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Sekcija za gostinstvo in turizem v sodelovanju z Slovensko-ameriškim gospodarskim združenjem (SABA)  organizirajo izhodno poslovno delegacijo z namenom pridobivanja novih idej in znanj ter mreženja podjetij (B2B srečanj) s poudarkom na  predstavitvi slovenske kulinarike v ZDA, promocije Slovenije ter znamke Gostilne Slovenija.

Okvirni termin: začetek novembra 2019

Država in kraj: Združene države Amerike, Cleveland

 

Organizator: Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Sekcija za gostinstvo in turizem v sodelovanju z Slovensko-ameriškim gospodarskim združenjem (SABA).

 

Kontakt: Vlasta Markoja, 01/5830 571 vlasta.markoja@ozs.si

Poslovna delegacija bo potekala v Clevelandu, glede na izražen interes pa tudi v in nekaterih drugih ameriških zveznih državah (Ohio, Illinois in Pennsylvanija). Organizirali bomo večdnevni program, ki bo vključeval sestanke s poslovnimi partnerji, promocijo slovenske kulinarike tako pri slovenski skupnosti v ZDA, kot tudi v restavracijah, kjer se bodo s slovensko kulinariko in Slovenijo, kot turistično gastronomsko destinacijo seznanili Američani. Obeta se tudi velika možnost promocije s predstavitvitvijo slovenske kulinarike v enem od zasebnih klubov na tekmi Cleveland Cavalier in Dallas Mavericks z Luko Dončičem.

S ciljem iskanja novih priložnosti bomo organizirali sestanke z izbranimi poslovnimi partnerji glede na interes. Del poslovnega srečanja bo namenjen tudi spoznavanju novih idej, znanj in spretnosti z namenom dviga konkurenčnosti podjetij.

Stroške prevoza in letalskih vozovnic ter nočitev krijejo udeleženci sami. Ob tem naj vas opozorimo na možnost sofinanciranja preko Vavčerja za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino pri Javnem skladu Republike Slovenije za podjetništvo. Podjetje (z najmanj enim zaposlenim), ki se bo udeležilo izhodne poslovne delegacije, bo lahko neposredno na Javnem skladu RS za podjetništvo oddalo vlogo za povračilo stroškov poti - letalo in nastanitev in sicer v višini 60% od celotnega zneska pri čemer DDV ni upravičen strošek. Iz enega podjetja bo mogoče uveljavljati povračilo za dve zaposleni osebi (lastnika ali zakonitega zastopnika ali zaposlenega v podjetju). Za vavčerje lahko zaprosijo mikro, majhna in srednje velika podjetja. Vlogo je potrebno oddati čimprej in vloga mora biti odobrena že pred izvedbo izhodne poslovne delegacije.   

Slovenci v Clevelandu  - največji delež od 300.000 Slovencev, ki živijo v severni Ameriki, živi v Clevelandu. Tam imajo svoja društva, v katerih ohranjajo kulturno izročilo svoje domovine. Kljub temu, da večina ne govori več slovensko, se mnogi od njih še čutijo Slovence in se tako tudi javno opredeljujejo.

Preliminarne prijave zbiramo do 10. oktobra 2019 oziroma do zapolnitve prostih mest na naslov Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Celovška 71, 1000 Ljubljana oziroma na naslov vlasta.markoja@ozs.si

Na tej osnovi prejmete program delegacije. Število mest je omejeno!

Preberite tudi