Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Odprto pismo gostincev predsedniku vlade in ministru za gospodarstvo - sporočilo poslano članom sekcije

23. 02. 2021
Avtor: Vlasta Markoja

Informacije članom Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS - 22.2.2021

 

Spoštovane gostinke in gostinci, članice in člani Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS!

 

Sekcijo za gostinstvo in turizem pri OZS sestavlja širok spekter ponudnikov gostinskih storitev in nastanitvenih ponudnikov. Hvaležni in ponosni smo na vse člane, ki zaupajo in podpirajo aktivnosti Sekcije za zastopanje in zaščito interesov panoge. Vi ste tisti, ki omogočate, da se vsaka pozitivna sprememba doseže tudi za ostale, ki jih vabimo, da se nam pridružijo in naredijo organizacijo še vplivnejšo ter močnejšo. 

Da bomo v bodoče še učinkovitejši pri doseganju ciljev v korist celotne panoge, smo k sodelovanju povabili nekaj v širši javnosti prepoznavnih imen, ki bodo lahko s svojim vplivom in izkušnjami pomagali pri delu in nalogah Sekcije. Ustanovili smo delovno skupino in jo poimenovali Strokovni svet za gostinstvo. UO Sekcije je na podlagi poslovnika sprejel kriterije za člane delovne skupine in imenoval odbor Strokovnega sveta v sestavi:

Tomaž Kavčič, predsednik odbora

Tanja Pinterič, članica

Mojca Mihovec, članica

Janez Bratovž, član

Gašper Čarman, član

 

UO sekcije je potrdil tudi 27 ustanovnih članov delovne skupine "Strokovni svet za gostinstvo" in naslednje kriterije:

1.       Predstavniki „Strokovnega sveta za gostinstvo“ so člani Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS

2.       Priporočljivo je, da so predstavniki „Strokovnega sveta za gostinstvo“ nosilci najvišjih priznanj in imenovanj (Michelin, Gault Millau, ...ostala visoka priznanja) , kar jih uvršča med v javnosti širše prepoznavne gostince.

3.       V „Strokovnem svetu za gostinstvo“ lahko sodelujejo na povabilo tudi mladi, prepoznavni in perspektivni gostinci.

4.       Priporočljivo je, da so člani „Strokovnega sveta za gostinstvo“ predstavniki dolgoletne tradicije v panogi gostinstva.

5.       Člani, ki so tudi v preteklosti aktivno pristopali k podajanju predlogov in iskanju rešitev za boljše pogoje v panogi.

6.       Svet sestavljajo člani, predstavniki različnih regij in različnih segmentov v panogi.

7.       Strokovni svet za gostinstvo zastopa interese celotne panoge gostinstva.

 

V petek 19.2. je bila na novinarski konferenci predstavljena ustanovitev Strokovnega sveta za gostinstvo in vsebina Odprtega pisma z predlogi, ki je bilo poslano predsedniku vlade Janezu Janši in ministru za gospodarstvo Zdravku Počivalšku. Vsebino Odprtega pisma najdete spodaj na poveazvi. Sporočilo z medije pa na spletni strani OZS.

 

Spoštovani, prepričani smo, da bo delovanje Strokovnega sveta, tudi dolgoročno, pozitivno vplivalo na reševanje problematike in odprtih vprašanj, ki nas ovirajo pri našem delu. Tudi sicer bi ponovno povabili in pozvali, da vsak član konstruktivno prispeva pri aktivnostih in podajanju pobud in predlogov. In nenazadnje, povabite, da se nam pridružijo v naši druščini tudi tisti gostinci, ki verjamejo v osnovno načelo vseh uspešnih organizacij: Povezani smo močnejši!

V upanju, da nam boste še naprej zaupali in verjeli v naš skupni cilj, vas lepo pozdravljamo!

Odprto pismo gostincev predsedniku vlade in ministru za gospodarstvo

Blaž Cvar

predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS

Za vsa odprta vprašanje in predloge sva vam na voljo:

Vlasta Markoja, sekretarka sekcije

vlasta.markoja@ozs.si

Blaž Cvar, predsednik sekcije

blaz.cvar@gmail.com 

Preberite tudi