Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
INFORMATIVA 2023

Predstavljajo se tudi poklici, šole in poslovna kariera v turizmu

20. 01. 2023
Avtor: Vlasta Markoja
INFORMATIVA 2023

 

Na Informativi 2023 tudi o poklicih, šolah in poslovni karieri v turizmu.

Na sejmu Informativa, ki poteka 20. in 21. januarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, sodelujeta tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Slovenska turistična organizacija, ki skupaj s partnerji na razstavnem prostoru predstavljata karierne priložnosti v poklicih turizma in lesarstva. Obiskal jo je tudi gospodarski minister Matjaž Han.

MGRT v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo (STO), Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije, Turistično gostinsko zbornico Slovenije (Gospodarsko zbornico Slovenije), Lesarsko šolo Maribor in predstavniki lesne industrij pripravljajo zanimive in vsebinske predstavitve kariernih priložnosti za mlade na področju turizma in lesarske industrije. Razstavni prostor se nahaja v Hali C.

Informativo 2023 je v petek, 20. januarja, obiskal tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han.

Na stojnici ministrstva se bodo do sobote lahko mladi, njihovi starši in učitelji preko modernih interaktivnih vsebin, praktičnih prikazov in vsebinskega svetovanja spoznavali aktualne poklice priložnosti znotraj obeh sektorjev. Mladi obiskovalci bodo lahko prejeli informacije o značilnosti poklicev, kariere ter možnosti vpisa na srednje in višje šole za gostinstvo in turizem.

Predstavitev na Informativni je le ena izmed aktivnosti, ki jo izjava STO v sklopu nacionalne kampanje za promocijo poklicev v gostinstvu in turizmu. Z njo nagovarja predvsem mlajše generacije in jim predstavlja poklice v turizmu na svež, zanimiv način tudi preko inovativnih kreativ. Del kampanje poteka na Tik Tok profilu Turizem je zakon

Vir: STO