Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Promocijska kampanja poklicev v turizmu in gostinstvu - "Zdaj je čas za kariero v turizmu"

03. 02. 2022
Avtor: Vlasta Markoja

Med največjimi izzivi, s katerim se sooča slovenski turizem, je pomanjkanje ustrezno usposobljenih kadrov. Zato sta Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Slovenska turistična organizacija skupaj s partnerji med katerimi je tudi Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS, pristopila k izvedbi nacionalne promocijske kampanje poklicev v gostinstvu in turizmu.

Pripravljen je kratek video spot namenjen promociji poklicev v gostinstvu in turizmu ob priložnosti informativnih dnevov za vpis v srednje šole, ki bodo potekali 11. in 12. februarja 2022. Video je namenjen uporabi na digitalnih platformah.
 
Na povezavi v nadaljevanju vam posredujemo omenjeni promocijski video spot z namenom sodelovanja pri izvajanju aktivnosti za povečanje zanimanja mladih za poklice v gostinstvu in turizmu. Video spot navaja tudi informacijo o informativnih dnevih 2022 ter poziva »Zdaj je čas za kariero v turizmu«.

Glede na to, da je v našem skupnem interesu spodbujanje mladih za vpis v izobraževane programe s področja gostinstva in turizma ter spodbujanje zanimanja za te poklice med brezposelnimi osebami, vas pozivamo, da priloženi video spot uporabljate na svojih dogodkih in distribuirate po svojih komunikacijskih kanalih, kjer bi dosegel ciljno skupino in nagovoril najširši krog javnosti. Pri tem je tudi pomembna informacija, da so v šolskem letu 2022/23 dijaki, ki se vpišejo na program gastronom-hotelir med upravičenci do štipendije za deficitarne poklice.

Namen video spota je, da ga vsi partnerji projekta promocije poklicev v gostinstvu in turizmu, turistično gospodarstvo, ključne institucije v slovenskem turizmu, šole ter karierna središča uporabijo na svojih komunikacijskih kanalih. Tako bo z enovitim nagovorom in s privlačnim sporočilom dosežena večja vidnost in pozornost v medijih in na družbenih omrežjih.

Vljudno vas prosimo, da pri objavah uporabite ključnike: #ifeelsLOVEnia #mojaslovenija #bodidelzgodbe.
 
Link do videa Youtube:  https://youtu.be/7FRirUmKOjs

Ob tem ponovno poudarjamo, da bosta v naslednjem šolskem letu poklica kuhar in natakar po triletnem programu štipendirana iz naslova štipendij za deficitarne poklice.