Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Novice - Sekcija za promet

novica Skupščina sekcije za promet

Prevozniki so na današnjem sestanku skupščine Sekcije za promet obravnavali aktualno problematiko cestnih prevozov, na katerem je bilo pristno tudi vodstvo OZS, Sekcije za prevoz blaga pri GZS in Ministrstva za infrastrukturo RS.

Peter Pišek, predsednik sekcije za promet pri OZS, je poudaril pomen povezovanja in združevanje ceha. Predstavil je dosedanje aktivnosti na področju reševanja problematike pomanjkanja delovne sile in dolgotrajnih postopkov pridobitve delovnih dovoljenj, predolgih rokov Eko Sklada za reševanje vlog za subvencioniranje pnevmatik, zakonske ureditve naklada/razklada blaga, odprava samoizločanja tovornih vozil  času zimskih razmer na lokalnih cestah ter pobuda sekcije za oblikovanje posojilnega sklada s statusom  državne pomoči, sprejem ukrepov za pomoč prevoznikov, ki opravljajo prevoze na plin, oblikovanje sklada za spodbujanje digitalizacije v sektorju cestnega transporta in logistike.
Generalni direktor OZS Danijel Lamperger je pohvalil delo in uspehe sekcije ter predstavil aktivnosti vodstva zbornice, da se transport in logistika obravnavata kot ena pomembnejših gospodarskih panog, ki zahteva strateško pozicijo. Prav tako je predstavil aktivnosti OZS na področju reševanja energetske krize ter pobude in stališča zbornice za pomoč obrtnikom in podjetnikom.
Poslanci so daljšo razpravo namenili  tudi problematiki pretočnosti mejnih prehodov, pomanjkanju parkirišč ob AC križu ter ureditvi mer in mas tovornih vozil.

novica ELA – Evropska organizacija za delo

Evropska organizacija za delo (ELA https://www.ela.europa.eu) organizira informativno kampanje za kopenski promet, ki se je začela 12. oktobra. Cilj kampanje je zagotavljanje dragocenih informacij o socialni zakonodaji EU ter pravicah in obveznostih delodajalcev in zaposlenih. Ozaveščanje udeležencev o prednostih prijavljenega dela. Obseg kampanje je napotitev voznikov (Direktiva (EU) 2020/1057) in časi počitka in časi vožnje (Uredba (EU) 2020/1054).

novica Konferenca CONNECT 2022 BEOGRAD

Namen konference je združiti uspešne poslovneže iz regije, ki bodo v odprtem dialogu razpravljali o možnostih morebitnega sodelovanja in vsestranskem vplivu krize na njihovo poslovanje ter kako jo uspešno prebroditi.

novica Mednarodni forum strojništva in poslovni sestanki Dunaj

Po treh letih se vrača Mednarodni strojni forum. Med 16. in 17. novembrom 2022 Avstrijska zvezna gospodarska zbornica organizira ta dogodek v hibridni verziji. Izkoristite priložnost, da se osebno srečate z mednarodnimi in avstrijskimi strokovnjaki ali pa se pridružite prek prenosa v živo.

novica Sejem IAA Transportation

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je v partnerstvu s SPIRIT Slovenija in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo povabila predstavnike slovneksih transportnih podjetij, da se v okviru gospodarske delegacije, ki je potekala od 22. do 24. septembra 2022 udeležijo tudi ogleda sejma IAA v Hannovru.

novica Promocija poklica voznik/voznica v cestnem prometu

Sekcija za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije je tudi na letošnjem MOS v Celju v sklopu Ulice obrti predstavila poklic voznika tovornega vozila in voznika avtobusa. Ulico obrti si je ogledalo več kot 2000 osnovnošolcev iz 40 osnovnih šol. Zahvaljujemo se podjetju MAN Truck & Bus Slovenija d.o.o. in podjetniku Slavko Šega s.p., ki sta nam omogočila kvalitetno izvedbo promocije.

novica Prevozniki opozorili na pomanjkanje voznikov in dolgotrajne postopke pridobivanja delovnih dovoljenj

V okviru nacionalne strateške konference, ki sta jo 9. septembra organizirali sekciji za promet pri OZS in GZS, se je danes odvila okrogla miza na temo kadrovske problematike. Prevozniki so pristojne opozorili tudi na zamudne postopke pri pridobivanju delovnih dovoljenj.

novica Strokovni ogled sejma IAA v Hannovru 22. 9. – 24. 9. 2022

IAA TRANSPORTATION je postala vodilna mednarodna platforma za logistiko, gospodarska vozila, avtobuse in transportni sektor. Pod geslom "Ljudje in blago v gibanju" bo v Hannovru potekal novi IAA TRANSPORTATION. Z razširjenim konceptom dogodka bo prvič povezal ustrezne akterje iz gospodarskih vozil, avtobusnih vozil in logističnega sektorja z vodilnimi ponudniki tehnologij prihodnosti. Pomemben cilj novega koncepta je biti prva mednarodna platforma v prometnem sektorju, ki se bo vse bolj osredotočala na podnebno nevtralno in tehnološko preobrazbo celotnega prometnega sektorja. Za vas smo pripravili strokovno voden ogled sejma IAA Transportation v Hannovru in tudi možnost neformalnih srečanj z različnimi proizvajalci in razstavljavci.

novica Rok za oddajo prijav za priznanje obrtnik leta in podjetnik leta ter najstarejši obrtnik leta 2022 se počasi izteka

na podlagi sklepa sprejetega na 40. redni seji Upravnega odbora je OZS objavila razpise za podelitev priznanja PODJETNIK LETA in OBRTNIK LETA ter NAJSTAREJŠI OBRTNIK LETA 2022. Rok za oddajo prijav je do vključno 31. 8. 2022 in se počasi izteka . Vljudno vabljeni k oddaji prijave.
Pišite nam