Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Omogočeno vračanje poklicnih voznikov v Republiko Slovenijo

18. MAJ 2020  |   Bojan Pečnik

Vlada je omogočila, da se poklicni vozniki, ki prihajajo iz tretjih držav lahko vračajo na delo v Slovenijo (z osebnimi vozili). Lahko vstopajo v državo skladno z 2. točko 11. člena odloka, ki ureja področje prehajanje meje (zadnja sprememba 15.5.2020). Voznik mora v postopku nadzora dokazati, da je zaposlen kot voznik ter da ima veljavno enotno delovno dovoljenje.

 

Odlok https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2020-01-1065/odlok-o-spremembah-in-dopolnitvah-odloka-o-odrejanju-in-izvajanju-ukrepov-povezanih-s-preprecevanjem-sirjenja-covid-19-na-mejnih-prehodih-na-zunanji-meji-in-na-kontrolnih-tockah-na-notranjih-mejah-republike-slovenije

 

Vozniku izdajte potrdilo na obrazcu (priporočilo Komisije) <<<tukaj<<<.

 

V primeru, da je vozniku v času izrednih ukrepov države poteklo delovno dovoljenje, naj predloži veljavno potrdilo o zaposlitvi voznika tujca (Potrdilo za voznike za prevoz blaga po cesti za najem ali plačilo v okviru licence Skupnosti oz. »roza potrdilo«, ki ga je voznik prejel pri izdajatelju licence: OZS ali GZS). Ta dokument trenutno nadomešča tudi veljavno enotno delovno dovoljenje (obvestilo nosilca javnih pooblastil: OZS in GZS)

 

Voznikom, ki bodo vstopali v državo na tak način ne bo odrejena karantena. V primeru težav, nas prosim obvestite.

 

Glede na to, da gre za začasni ukrep, vas bomo o spremembah sproti obveščali.

Preberite tudi:

Pišite nam