Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com
SEKCIJA ZA PROMET

Prevozniki z vodstvom SID Banke o državni pomoči

16. 02. 2023
Avtor: Natalija Repanšek
SEKCIJA ZA PROMET

Včeraj se je vodstvo Sekcije za promet pri OZS sestalo s predsednikom uprave SID Banke in njegovo strokovno ekipo glede ponovne vzpostavitve kreditne linije s statusom državne pomoči v podporo sektorju cestnega transporta zaradi negativnih posledic agresije Rusije v Ukrajini.

Kot so v razpravi ugotovili, bo začasni okvir državne pomoči možen, vendar je prej potrebno izvesti še obvezne administrativne postopke, ki bodo državni pomoči zagotovili tudi zakonsko podlago. Spregovorili so tudi o možnostih zagotavljanja ostalih produktov SID Banke, ki jih ta lahko ponudi slovenskim prevoznikom. V tem delu je nujna tudi podpora pristojnih resornih ministrstev, zato so se udeleženci srečanja dogovorili, da se v kratkem srečajo tudi na skupnem sestanku z ministrico za promet.

Preberite tudi