Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Vabilo - Konferenca trajnostni razvoj cestnega prometa in srečanje prevoznikov

22. AVGUST 2022  |   Natalija Repanšek

konferenca

Vljudno vabljeni na strateško nacionalno konferenco "Trajnostni razvoj cestnega prometa", ki bo potekala v petek, 9. septembra 2022, s pričetkom ob 10. uri, v dvorani Heros kongresnega centra   Brdo pri Kranju  (Predoslje 39, 4000 Kranj). Dogodek organizira strokovna Sekcija za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije pod okriljem Ministrstva za infrastrukturo Republike Slovenije.

Cestni promet je temeljni sektor gospodarstva in za gospodarstvo. Zajema kompleksno mrežo zasebnih družb, ki zagotavljajo blago in storitve državljanom, ostalim gospodarskim panogam in trgovinam. Poleg tega državljanom zagotavlja mobilnost, s čimer močno prispeva k vse zahtevnejšemu gibanju oseb po celotnem kontinentu.

Učinkovite prevozne storitve in infrastruktura so ključne za izkoriščanje gospodarskih prednosti vseh regij posamezne države ter za podporo notranjemu trgu in gospodarski rasti. S tem omogočajo ekonomsko in socialno kohezijo. Prav tako so pomembne tudi za konkurenčnost trgovine, saj razpoložljivost, cena in kakovost prevoznih storitev močno vplivajo na proizvodne postopke in na izbiro trgovinskih partnerjev. Ob tako osrednji vlogi je cestni promet povezan z drugimi področji politike, kot sta okoljska in socialna politika. Eden glavnih izzivov evropskega prometnega sektorja zajema oblikovanje dobro delujočega enotnega prometnega prostora, povezovanje Evrope s sodobnim, večmodalnim  in varnim omrežjem prometne infrastrukture ter premik k nizkoemisijski mobilnosti, ki zajema zmanjšanje tudi drugih negativnih zunanjih  vplivov prometa. Trajnostni promet pomeni priložnost, ki prispeva k okrevanju in rasti gospodarstva EU.

Namen konference je spodbuditi dialog in obravnava strategij za oblikovanje slovenskega trajnostnega cestnega prometa, oblikovanje politik, možnosti financiranja, in izmenjavo med oblikovalci politik, strokovnjaki, raziskovalci in drugimi zainteresiranimi deležniki o nacionalnih prednostnih nalogah s področja cestnega prometa.

Glavni poudarki konference bo reševanje prioritetnih izzivov, s katerimi se sooča slovenski cestni promet.

Udeležba na konferenci je brezplačna. Prijave na dogodek zbiramo preko spletnega obrazca na povezavi https://bit.ly/3JZ196x 

Rok za prijavo: 7. september 2022 oz. do zasedbe razpoložljivih mest.

Vabilo

ProgramVsebina v nadaljevanju je dostopna samo članom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Za ogled morete biti prijavljeni!

Preberite tudi:

Pišite nam