Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...

Predizpolnjena vrsta obračuna na obračunih DOD-DDPO in DDD-DDD

12. SEPTEMBER 2023  |   Jasmina Malnar Molek

Z 11. 9. 2023 je na obračunih DOD-DDPO in DDD-DDD za obračunska obdobja, ki se začnejo od 1. 1. 2023 dalje, predizpolnjena vrsta obračuna (redni letni obračun, obračun pri prenehanju, obračun za statusna preoblikovanja, itd.) na podlagi podatkov, ki izhajajo iz uradnih evidenc.

FURS naproša zavezance, da predizpolnjeno vrsto obračuna upoštevajo. V kolikor ni ustrezna jo sicer lahko spremenijo, vendar predlagajo, da predhodno kontaktirajo pristojni finančni urad, da se bodo podatki po potrebi predhodno ustrezno uredili za pravilno predizpolnjeno vrsto obračuna.

Enaka prošnja velja tudi za predizpolnjena obračunska obdobja, ki se predizpolnjujejo že kar nekaj časa in za katere se je v glavnini izkazalo, da so pravilna. Naprošajo, da jih upoštevate in jih predhodno seznanite, če obdobje ni ustrezno. Na ta način se bomo izognili številnim nepotrebnim stornom obračunov, ki niso vloženi za pravilna obračunska obdobja.

Vsi podatki za predizpolnjevanje namreč izhajajo iz uradnih evidenc AJPESa (bodisi Poslovnega registra ali Sodnega registra) oziroma FURS-ovega Registra davčnih zavezancev.

Vir: FURS