Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
GOSTINSTVO IN TURIZEM

15. Strokovno srečanje gostincev v okviru DST, 13. novembra v Novi Gorici

24. 10. 2023
Avtor: Vlasta Markoja
GOSTINSTVO IN TURIZEM
Logo I feel

 

 

Vljudno vas vabimo na 

15. Strokovno srečanje gostincev,

ki bo v znamenju tradicije in inovativnosti in EPK 2025.

 

Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije organizira tradicionalno 15. Strokovno srečanje gostincev, ki bo v ponedeljek 13.11.2023 V Novi Gorici. Letošnje srečanje bo potekalo v okviru Dnevov Slovenskega turizma 2023.

Tudi v okviru letošnjega srečanja bodo predstavljene zanimive strokovne teme. Srečanje gostincev bo letos v znamenju tradicije in inovativnosti. O tem bomo spregovorili v osrednjem delu na OKROGLI MIZI z naslovom »Tradicija in inovativnost – prihodnost slovenske gastronomije«, kjer se nam bodo pridružili zanimivi gostje. Popoldan bo razgovor Marcele Klofutar z gosti, kako lahko gostinci postajamo partnerji in ne konkurenti.

Po odmoru bo kratko predavanje o Novostih na področju evidenc delovnega časa. Po kosilu bo sledila Okrogla miza v organizaciji TGZS z naslovom Izobraževanje in delo v turizmu – z roko v roki.  

Kot vsako leto bomo tudi letos popoldan podelili priznanja za kakovost gostinske ponudbe in jubileje v gostinstvu.

V ponedeljek zvečer sledi druženje z večerjo v Restavraciji Primula, kjer bomo poleg različnih vin okušali jedi Restavracije Primula s posebnim gostom Tomažem Kavčičem in gostilno Alla Luna iz stare Gorice.
V torek popoldan bomo organizirali Potepanje po stari Gorici. Vabimo vas na skok čez mejo z vodnikom, v raziskovanje zgodb »Stare« Gorice. Tisočletno zgodovina pripoveduje srednjeveški grad, ki gleda na romantični vrvež starega mestnega jedra z meščanskimi hišami, tržnico in cerkvami…

Po poti se bomo ustavili na kavi in slaščici v priznani »galateriji« in se popoldan srečamo z zamejci na »travniku« s kozarcem vina in mesninami, ter s prijetnim druženjem zaključimo dan.

 

Vljudno vabljeni!
Patricija Furlan, Predsednica Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS

 

 

PROGRAM za ponedeljek 13. november 2023 (Hotel Perla – Nova Gorica)

Prijavite se lahko preko Spletne prijave >>>  


 

8.30 - 9.30  

Registracija udeležencev in druženje ob kavi z razstavljavci v Hotelu Perla in Vipavski zajtrk
 

9.30 - 10.00  

Pozdravni nagovori

Patricija Furlan, predsednica Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS

Barbara Zmrzlikar, Slovenska turistična organizacija

Dubravka Kalin, Direktorica direktorata za turizem na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport

Blaž Cvar, predsednik OZS

 

10.00 – 11.30 

Okrogla miza: Tradicija in inovativnost - prihodnost slovenske gastronomije
»Pomen gostiln v slovenski gastronomiji – in Gostilna Slovenija«
Moderator okrogle mize: Gašper Puhan, JRE

Sodelujejo:

  • Dubravka Kalin, generalna direktorica Direktorata za turizem pri MGTŠ
  • Mojca Trnovec, Gostilna Mihovec
  • Jorg Zupan, Obedovalnica Aftr, Bistro Breg
  • Uroš Mencinger, VIVI

11.30 - 12.30   

Odmor s pršutom in druženje s pokrovitelji in razstavljavci

 

12.30 - 12.55   

Novosti na področju evidenc delovnega časa,

Nina Ličar, univ.dipl.pravnica, svetovalka-specialistka pri OZS

  • kakšne spremembe nam prinaša novela zakona na področju evidenc
  • kako pravilno voditi evidenco o izrabi delovnega časa po novem
  • kdaj je evidence potrebno voditi elektronsko ter kje in kako se evidence hranijo

12.55 – 13.00    

Evidenca delovnega časa v praksi, Kako bo izgledalo evidentiranje v praksi, Janko Kuhar, POS Elektronček – zlati pokrovitelj
 

13.00 –14.00

Pogovor Marcele Klofutar z gosti:

Kako gostinci postajamo partnerji in ne konkurenti!

14.00 - 14.45

Kosilo in druženje – Okusi Goriške v restavraciji Hotela Perla

 

14.45 – 16.00

Okrogla miza: Izobraževanje in delo v turizmu – z roko v roki (v organizaciji TGZS) Lokacija: Dvorana Pinta Hotela Perla
Moderatorka okrogle mize: mag. Helena Cvikl, FTŠ Turistica, UP

 

Sodelujoči:

  • Iztok Leskovar, ravnatelj Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje
  • Adelija Perne, ravnateljica Srednje šole Izola
  • Andrej Regoršek, direktor gostinstva, Sava Turizem, Terme 3000 Moravske Toplice
  • Miran Ojsteršek, kuharski mojster, Gostilna Oštirka, Celje
  • Uroš Štefelin, kuharski mojster, Hiša Linhart, Radovljica
  • Dominik S. Černjak, direktor, Jasna Chalet & Resort

 

16.30 – 18.30 

Podelitev priznanj za kakovost gostinske ponudbe in jubilejev v poslovanju, ki jih podeljuje Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS

 

19.00

Aperitiv v Restavraciji Primula - Soška cesta 40, 5000 Solkan

 

19.30 

Večerja in druženje v Restavraciji Primula z vinarji (Tomaž Kavčič, Alla Luna, Ošterija Žogica, Movia, Burja, Pivovarna Pelicon, Sašo Stare,…) z naslovom »Letos smo malo čez mejo«
 
Jedi pripravljajo restavracija Primula, Tomaž Kavčič, Ošterija Žogica, Alla Luna in Pekarna Vintola.

Pokrovitelji srečanja: Slovenska turistična organizacija, Pos Elektronček d.o.o.,  Pivovarna Laško Union d.o.o., part of the HEINEKEN, Winterhalter d.o.o.

    

 

                                       

PROGRAM za torek, 14. november 2023

  • PLENARNI DAN DST 2023 v okviru DST  (prijavnica je objavljena na spletni strani STOprijavite se čim prej, saj je število mest omejeno)
    Tema letošnjega plenarnega delaje: UMETNA INTELIGENCA IN NOVI POSLOVNI MODELI V TURIZMU (celoten program za Plenarni del najdete na spletni strani STO na povezavi.

     
  • Potepanje po tari Gorici  - okoli 14.00 do 18.30 ure (število mest je omejeno -prijave so obvezne preko prijavnice na spletni strani OZS)
    Obe Gorici, starejša italijanska in mlajša slovenska, sta danes povsem spojeni, brez mejnih prehodov, v sožitju in prelivajočem življenju. Vabimo vas na skok čez mejo z vodnikom, v raziskovanje zgodbe »Stare« Gorice. Tisočletno zgodovina pripoveduje srednjeveški grad, ki gleda na romantični vrvež starega mestnega jedra z meščanskimi hišami, tržnico in cerkvami…  Po poti se bomo ustavili na kavi in slaščici v priznani »galateriji« in se popoldan srečamo z Zamejci na »travniku« s kozarcem vina in mesninami, ter s prijetnim druženjem zaključimo dan.

 

Prijavite se lahko preko Spletne prijave >>>  

 

 

Strokovno srečanje gostincev 

PRIJAVE: preko  Spletne prijave.  !

Rok za prijavo je 7.11.2023 oziroma do zasedbe prostih mest. Število mest je omejeno zato pohitite s prijavami!

 

Kotizacija ponedeljek 13.11.2023

  • Udeležba na strokovnem srečanju brez večerje (predavanja in druženje s podelitvijo)

Brezplačno za člane Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS. PRIJAVA je obvezna!

30,00 (DDV vključen) za ostale udeležence.

Kotizacija za člane se krije iz sredstev Sekcije za gostinstvo in turizem.

 (Upoštevamo le pisne odjave, ki so podane 4 dni pred dogodkom na mail vlasta.markoja@ozs.si. V primeru, da odjave ne sporočite, vam zaračunamo kotizacijo v višini 30,00€).

  • Udeležba na strokovnem srečanju – predavanje in podelitev priznanj ter večerja z druženjem v Restavraciji Primula

60,00 (DDV vključen) za člane zbornice

90,00 (DDV vključen) za ostale, ki niso člani

Kotizacija torek 14.11.2023

  • Udeležba na potepanju po stari Gorici (Število mest je omejeno – plačilo na lokaciji)

50,00 € (DDV vključen)

Kotizacijo za udeležbo na srečanju nakažite na račun OZS:

NLB d.d.: SI56 0201 3025 3606 416, sklic 00 200001, koda namena OTHR.  Potrdilo o plačilu pošljete skupaj z izpolnjeno prijavnico na e-naslov vlasta.markoja@ozs.si ali po faksu na tel. št. 01 50 54 373.
 

Rezervacija namestitev:

Udeleženci Dnevov slovenskega turizma lahko rezervirajo nočitve na povezavi:
Število sob je omejeno, zato pohitite z rezervacijo nočitev – na voljo je Hotel Perla-NG, Park Hotel-NG in Hotel Sabotin-Solkan! Vsekakor lahko nočitve rezervirate tudi drugje.

 

Vabimo vas tudi na Dneve slovenskega turizma (DST) v NOVO GORICO v okviru katerih potekajo trije dnevi kulinarike in strokovnega druženja na različnih dogodkih

POMEMBNO: Prijavnice za posamezne dogodke zbirajo organizatorji posameznega dela programa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Preberite tudi