Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Prijavljeni ste kot
OZS blagovne znamke Družinsko podjetništvo Revija Obrtnik-Podjetnik Kartica Mozaik podjetnih MojObrtnik.com

Strokovno srečanje gostincev - Konferenčni center Perla, Nova Gorica

  • Vse o dogodku
  • Kraj: Perla, Resort & Entertainment Nova Gorica
  • Datum: 13.11.2023
  • Ura: 08:30 - 22:00
  • Cena: Udležba na srečanju brez večerje 13.11.(predavanja in podelitev) za člane sekcije - brezplačno - 0,00€
  • Udeležba na srečanju z večerjo v Primuli 13.11. (vključuje 22%) - 60,00€
  • Udeležba na potepanju po stari Gorici 14.11. - 50,00€
  • Udeležba samo na večerji v Primuli 13.11. - 60,00€
Povežite nas

Strokovno srečanje gostincev - Konferenčni center Perla, Nova Gorica


Vabimo vas na 15. Strokovno srečanje gostincev, ki bo v znamenju tradicije in inovativnosti.

Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije organizira tradicionalno 15.Strokovno srečanje gostincev, ki bo v ponedeljek 13.11.2023 V Novi Gorici. Letošnje srečanje bo potekalo v okviru Dnevov Slovenskega turizma 2023 in GTZ Slovenije.
Tudi v okviru letošnjega srečanja bodo predstavljene zanimive strokovne teme. Srečanje gostincev bo letos v znamenju tradicije in inovativnosti. O tem bomo spregovorili v osrednjem delu na OKROGLI MIZI z naslovom »Tradicija in inovativnost – prihodnost slovenske gastronomije«, kjer se nam bodo pridružili zanimivi gostje. Popoldan bo Marcela Klofutar z gosti govorila, kako lahko gostinci postajamo partnerji in ne konkurenti.
Po odmoru bo kratko predavanje o Novostih na področju evidenc delovnega časa. Popoldan bo sledila Okrogla miza v organizaciji TGZS z naslovom Izobraževanje in delo v turizmu – z roko v roki.  
Kot vsako leto bomo tudi letos popoldan podelili priznanja za kakovost gostinske ponudbe in jubileje v gostinstvu.
V ponedeljek zvečer sledi druženje z večerjo v Restavraciji Primula, kjer bomo poleg različinih vin okušali jedi Restavracije Primula s posebnima gostoma Tomažem Kavčičem in gostilno Alla Luna iz stare Gorice.

V torek opoldan bomo organizirali POTEPANJE po stari Gorici. Vabimo vas na skok čez mejo z vodnikom, v raziskovanje zgodbe "Stare Gorice". Tisočletno zgodovino pripoveduje srednjeveški grad, ki gleda na romantični vrvež starega mestnega jedra z meščanskimi hišami, tržnico in cerkvami... Po poti se bomo ustavili na kavi in slaščici v priznani "galateriji" in popoldan zaključili pri zamejcih na "travniku" s kozarcem vina in mesninami, da se prijetno podružimo in zaključimo dan.

 

Vljudno vabljeni!          

Patricija Furlan, Predsednica Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS


PROGRAM za ponedeljek 13. november 2023 (Hotel Perla – Nova Gorica)

8.30 - 9.30        Registracija udeležencev in druženje ob kavi z razstavljavci v Hotelu Perla in Vipavski zajtrk

 
9.30 - 10.00   Pozdravni nagovori
 
10.00 – 11.30 

Okrogla miza: Tradicija in inovativnost - prihodnost slovenske gastronomije
»Pomen gostiln v slovenski gastronomiji – in Gostilna Slovenija«
Moderator okrogle mize: Gašper Puhan, JRE

Sodelujejo:

  • Dubravka Kalin, generalna direktorica Direktorata za turizem pri MGTŠ
  • Mojca Trnovec, Gostilna Mihovec
  • Jorg Zupan, Obedovalnica Aftr, Bistro Breg
  • Uroš Mencinger, VIVI
11.30 - 12.30                   Odmor s pršutom in druženje s pokrovitelji in razstavljavci
 
12.30 - 12.55               Novosti na področju evidenc delovnega časa,
Nina Ličar, univ.dipl.pravnica, svetovalka-specialistka pri OZS
  • kakšne spremembe nam prinaša novela zakona na področju evidenc
  • kako pravilno voditi evidenco o izrabi delovnega časa po novem
  • kdaj je evidence potrebno voditi elektronsko ter kje in kako se evidence hranijo
12.55 – 13.00     Evidenca delovnega časa v praksi,
Kako bo izgledalo evidentiranje v praksi, Janko Kuhar, POS Elektronček – zlati pokrovitelj

 
13.00 –14.00 Pogovor Marcele Klofutar z gosti:
Kako gostinci postajamo  partnerji in ne konkurenti!
 
14.00 - 14.45 Kosilo in druženje – Okusi Goriške v restavraciji Hotela Perla
 
14.45 – 16.00 Okrogla miza: Izobraževanje in delo v turizmu – z roko v roki (v organizaciji TGZS) Lokacija: Dvorana Pinta Hotela Perla
Sodelujoči:
  • Iztok Leskovar, ravnatelj Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje
  • Adelija Perne, ravnateljica Srednje šole Izola
  • Andrej Regoršek, direktor gostinstva, Sava Turizem, Terme 3000 Moravske Toplice
  • Miran Ojsteršek, kuharski mojster, Gostilna Oštirka, Celje
  • Uroš Štefelin, kuharski mojster, Hiša Linhart, Radovljica
  • Dominik S. Černjak, direktor, Jasna Chalet & Resort
16.30 – 18.30  Podelitev priznanj za kakovost gostinske ponudbe in jubilejev v poslovanju, ki jih podeljuje Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS

 
19.00 Aperitiv v Restavraciji Primula - Soška cesta 40, 5000 Solkan
 
19.30  Večerja in druženje v Restavraciji Primula z vinarji (Tomaž Kavčič, Movia, Burja … in Sašo Stare stand-up komik) z naslovom »Letos smo malo čez mejo«
 
Jedi pripravljajo restavracija Primula, Tomaž Kavčič in Alla Luna


 
Program – torek 14. november 2023
  • PLENARNI DAN DST 2023 v okviru DST  (prijavnica je objavljena na spletni strani STOprijavite se čim prej, saj je število mest omejeno)
    Tema letošnjega plenarnega delaje: UMETNA INTELIGENCA IN NOVI POSLOVNI MODELI V TURIZMU (celoten program za Plenarni del najdete na spletni strani STO na povezavi.
    Uvajanje novih tehnologij, še zlasti pa umetne inteligence, poleg koristi prinaša tudi številna vprašanja. Za ciljno usmerjeno in preudarno uvajanje bo potrebno ozaveščanje, izobraževanje, prikaz konkretnih koristi in izvrstnih uporabniških izkušenj, ob vsem tem pa tudi transparentnost ter spoštovanje pravic posameznika in družbe. Na nas je, da se z umetno inteligenco spoprijateljimo. Pomembno bo najti pravo ravnovesje med uporabo tehnologije in ohranjanjem človeškega stika. Da bo slovenski turizem trendom na tem področju ne le sledil, ampak jih aktivno soustvarjal, bosta ključna razumevanje ter zaupanje vseh deležnikov.
    (Vir: STO)
     
  • POTEPANJE po stari Gorici v organizaciji Sekcije za gostinstvo in turizem  - okoli 14.00 ure (število mest je omejeno -prijave so obvezne) Na voljo le še nekaj mest!
    Vabimo vas na skok čez mejo z vodnikom, v raziskovanje zgodbe "Stare Gorice". Tisočletno zgodovino pripoveduje srednjeveški grad, ki gleda na romantični vrvež starega mestnega jedra z meščanskimi hišami, tržnico in cerkvami... Po poti se bomo ustavili na kavi in slaščici v priznani "galateriji" in popoldan zaključili pri zamejcih na "travniku" s kozarcem vina in mesninami, da se prijetno podružimo in zaključimo dan.

     

Strokovno srečanje gostincev  
PRIJAVE: na povezavi spodaj – prijava na dogodek!
Rok za prijavo je 7.11.2022 oziroma do zasedbe prostih mest. Število mest je omejeno zato pohitite s prijavami!

Kotizacija ponedeljek 13.11.2023

Udeležba na strokovnem srečanju brez večerje (predavanja in druženje s podelitvijo):
  • Brezplačno za člane Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS. PRIJAVA je obvezna!
  • 30,00 € (DDV vključen) za ostale udeležence.
  • Kotizacija za člane se krije iz sredstev Sekcije za gostinstvo in turizem. Upoštevamo le pisne odjave, ki so podane 4 dni pred dogodkom na mail vlasta.markoja@ozs.si. V primeru, da odjave ne sporočite, vam zaračunamo kotizacijo v višini 30,00€). 
Udeležba na strokovnem srečanju z večerjo (predavanja in druženje s podelitvijo ter večerja v restavraciji Primula):
  • 60,00 € (DDV vključen) za člane zbornice
  • 90,00 € (DDV vključen) za ostale, ki niso člani
Kotizacija torek 14.11.2023
Udeležba na POTEPANJU po stari Gorici (Število mest je omejeno – plačilo na lokaciji):
  • 50,00 € (DDV vključen)

Kotizacijo za udeležbo na srečanju nakažite na račun OZS:
NLB d.d.: SI56 0201 3025 3606 416, sklic 00 200001, koda namena OTHR.  Potrdilo o plačilu pošljete skupaj z izpolnjeno prijavnico na e-naslov vlasta.markoja@ozs.si ali po faksu na tel. št. 01 50 54 373.

REZERVACIJA NAMESTITEV:
Udeleženci Dnevov slovenskega turizma lahko rezervirajo nočitve na povezavi:
Število sob je omejeno, zato pohitite z rezervacijo nočitev – na voljo je Hotel Perla-NG, Park Hotel-NG in Hotel Sabotin-Solkan! Vsekakor lahko nočitve rezervirate tudi na drugje.

INFORMACIJE IN DODATNA POJASNILA:Vlasta Markoja, sekretarka sekcije gostincev, telefon 01 58 30 571 ali e-naslov vlasta.markoja@ozs.si

 

Hkrati vas vabimo na Dneve slovenskega turizma (DST) v NOVO GORICO v okviru katerih potekajo trije dnevi kulinarike in strokovnega druženja na različnih dogodkih

POMEMBNO: Prijavnice za posamezne dogodke zbirajo organizatorji posameznega dela programa.
Vljudno vabljeni!
*Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa srečanja.