Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Kaj je dovoljeno delati po 12. aprilu?

10. APRIL 2021  |   Igor Pipan

Uradnem listu RS št. 55/21 so objavljena pravila glede ravnanja, ki veljajo od 12.-18. aprila 2021. Dovoljena so določena gradbena dela, pa tudi trgovine so lahko odprte za vse ne glede na asortiman (tako za potrošnike (B2C) kot za poslovne subjekte (B2B)) ne glede na regijo. Obstajajo pa razlike glede testiranja zaposlenih.

Dovoljena so gradbena dela, pri izvajanju katerih je zagotovljeno, da ni stika s potrošniki, in storitve, ki se opravljajo na prostem in pri katerih se lahko zagotovi, da ne prihaja do stikov s potrošniki (na primer zunanja ureditev, krovska dela, fasaderska dela). Razlika glede pravil, ki veljajo od 12.4. dalje je ta, da je sedaj mogoče gradbena dela opravljati tudi v naseljenih objektih ob tem, da je zagotovljeno, da ni stika s potrošniki! Testiranje zaposlenih ni potrebno.

Zaposleni v trgovinah pa se morajo testirati.

Za vse dejavnosti pa velja upoštevanje priporočil in navodil za preprečevanje širjenja virusa.

Preberite tudi:

Pišite nam