Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

NAVODILA V ZVEZI Z OPRAVLJANJEM GRADBENIH DEJAVNOSTI

18. MAREC 2020  |   Igor Pipan

Slovenija je 12. marca ob 18. uri na podlagi 7. člena Zakona o nalezljivih boleznih Uradni list RS, št. 33/06 - uradno prečiščeno besedilo) zaradi naraščanja števila primerov okužb s koronavirusom za območje Slovenije, razglasila epidemijo. Epidemija nalezljive bolezni je pojav nalezljive bolezni, ki po času in kraju nastanka ter številu prizadetih oseb presega običajno stanje in je zato potrebno takojšnje ukrepanje.

Nepričakovana epidemija oziroma pandemija nedvomno predstavljata tako imenovano »višjo silo«, ki na potek graditve vpliva zaradi več razlogov. Izvajalci v zvezi z izpolnjevanjem pogodbenih obveznosti odgovarjajo za vse tiste okoliščine, ki jih s pričakovano skrbnostjo (skrbnostjo dobrega strokovnjaka), lahko pričakujejo. Razglašena pandemija in epidemija pa ne spadata v primere, ki jih izvajalec lahko pričakuje. Kaj naj torej izvajalec stori v tem primeru?

Navodila so dostopna le članom sekcije pri OZS!

 

 Vsebina v nadaljevanju je dostopna samo članom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Za ogled morete biti prijavljeni!

Preberite tudi:

Pišite nam