Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.
Postanite član OZS Izjemne ugodnosti, svetovanje, poslovna podpora ...
novica

Ponovno mogoče opravljati vse dejavnosti za potrošnike

14. MAJ 2020  |   Igor Pipan

Nov Odlok o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom odpravlja omejitve razen nekaterih storitev na področju turizma. Odlok je objavljen v Uradnem listu RS z dne 13.5.2020.

 

Kljub sproščanju ukrepov za zamejitev širjenja virusa pa morajo ponudniki blaga in storitev pri opravljanju dejavnosti strogo upoštevati pogoje za zajezitev in obvladovanja epidemije COVID-19. S tem Odlokom se tako določi, da je ponujanje in prodajanje (blaga in) storitev potrošnikom dovoljeno le pod pogojem, da se zagotovi minimalni stik s potrošniki in v skladu s priporočili ministrstva in z navodili NIJZ (Nacionalnega inštituta za javno zdravje).

 

Opravljanje dejavnosti je torej mogoče le ob upoštevanju navodil! Upoštevanje teh navodil je obvezno! NIJZ pogosto dopolnjuje in popravlja navodila za delo, ki so lahko zelo splošna navodila ali pa tudi zelo specifična za posamezno dejavnost! Zato vam predlagamo, da večkrat preverite objave na spletni strani NIJZ – sproščanje ukrepov COVID 19. Še posebno je potrebno biti pozoren na navodila za delo v servisnih in drugih storitvah ter trgovinah.

 

S tem odlokom je dovoljeno odprtje vseh prodajaln, hkrati pa so v prodajalnah vsi potrošniki pri opravljanju nakupov izenačeni.

 

Ta odlok začne veljati 18. maja 2020.

Preberite tudi:

Pišite nam